Op 14 februari 2024 heeft de gemeente Renswoude samen met de politie, ODRU, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV en Stedin een integrale controle uitgevoerd bij oud-ijzer bedrijven in Renswoude. De controles zijn gericht op het voorkomen van ondermijnende criminaliteit. Er zijn tijdens de controle geen overtredingen geconstateerd.

Veilig ondernemen in Renswoude

Het is belangrijk dat iedereen veilig kan ondernemen in Renswoude. Als overheidspartners controleren we gezamenlijk om in één keer veel controles tegelijk te doen en daarmee voor de ondernemer en de klanten de overlast zo klein mogelijk te houden. We voeren de gezamenlijke controles uit op basis van signalen of omdat bedrijven deel uitmaken van een branche waarvan bekend is dat regels niet goed worden nageleefd.

Melden van signalen

Heeft u signalen dat er ergens iets niet in orde is? Dan kunt u dit melden via veiligheid@renswoude.nl. Bij vermoedens van criminele activiteiten kunt u de politie bellen via (0900) 8844. Denk hierbij aan het verkopen van drugs of het toestaan van gebruik van drugs in de zaak. U kunt ook andere signalen delen zoals dat een bedrijf wordt afgeperst of als het niet duidelijk is hoe een bedrijf zijn geld verdient omdat er nooit klanten in de zaak zijn. Wilt u anoniem melden? Dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem via (0800) 7000.