Renswoude leeft samen

Kijk voor ondersteuning, zorg of jeugdhulp eerst wat u zelf of samen met anderen kunt regelen. Ook is er veel aan ondersteuning en hulp in onze samenleving beschikbaar. Dit zijn algemene voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Komt u er niet uit, meld dan uw vraag of probleem bij het Dorpsteam via "Melding ondersteuning of jeugdhulp". Wij denken graag met u mee.

Het Dorpsteam

In het Dorpsteam werken verschillende professionals samen om ondersteuning en zorg te bieden in de thuissituatie. Het team is opgezet voor alle leeftijden.

Als inwoner van Renswoude hoeft u niet allerlei verschillende instanties te benaderen. Het Dorpsteam coördineert de zorg en ondersteuning en kan snel handelen.

Met het Dorpsteam geeft Renswoude uitvoering aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Deskundigheid op de verschillende vlakken

Alle leden van het Dorpsteam hebben hun eigen specialisme. Ze zijn Wmo-consulent, maatschappelijk werker, jeugdhulpspecialist, wijkverpleegkundige of cliëntondersteuner. Deze combinatie maakt het mogelijk om met deskundigheid de ondersteunings- en zorgvragen op te pakken.

De leden vormen samen één team dat de aanvragen zo breed mogelijk benadert. Wanneer er bijvoorbeeld moeilijkheden zijn rond de opvoeding, kan dat ook tot relatieproblemen leiden. Doordat het Dorpsteam dit soort problemen in samenhang met elkaar benadert, is het niet nodig dat er allerlei verschillende hulpverleners in een gezin komen. 

Hoe werkt het?

De leden van het Dorpsteam komen bij u thuis wanneer u vragen of zorgen heeft. Samen met u maken ze een plan en als het nodig is, bieden ze praktische ondersteuning. Eenvoudige zaken kan het Dorpsteam direct voor u oplossen. Lukt dat niet dan zorgt het Dorpsteam voor goede coördinatie van de hulp die nodig is.

Wat te doen?

Als u zorg of ondersteuning zoekt kunt u dit melden bij het Dorpsteam. Ook als u alleen een vraag heeft kan dit: 

  • via het formulier "melding ondersteuning of jeugdhulp". U kunt dit formulier op de website invullen. Het  wordt rechtstreeks naar het Dorpsteam verstuurd. 
  • via het  algemene telefoonnummer van de gemeente: 0318 578 150 
  • per e-mail dorpsteam@renswoude.nl; Als u een melding wilt doen, kunt u beter het formulier gebruiken. Hierin worden alle benodigde gegevens gevraagd.
    Het Dorpsteam is er voor de inwoners die zorg nodig hebben. Wij verzoeken u dringend dit adres niet te gebruiken voor acquisitie, sollicitaties, onderzoeken, etc.

Diverse diensten en producten

Aan de plaatsing van informatie over zorg en ondersteuning wordt nog gewerkt. Hier vindt u vast enkele veel gevraagde diensten en producten.