Ongedierte bestrijden is nodig bij overlast of bedreiging van de volksgezondheid.

Ongedierte in openbaar gebied; meld dit aan de gemeente

Bij overlast van de eikenprocessierups: Als de nesten in openbaar gebied zitten zorgt de gemeente voor de bestrijding. Als een nest gemeld wordt, markeren wij de boom. De nesten worden zo snel mogelijk verwijderd. Maak voor de melding gebruik van het speciale formulier: Melding eikenprocessierups

Ongedierte op eigen terrein; Klein ongedierte zoals mieren, slakken en bladluizen kunt u zelf bestrijden. De manier waarop u dit kunt doen verschilt per diersoort. Groter ongedierte en bijvoorbeeld wespen en eikenprocessierupsen kunt u beter niet zelf bestrijden. Laat dit altijd doen door een deskundig bedrijf.

Neem voor professionele bestrijding van ongedierte op eigen terrein contact op met bedrijven zoals: Loedeman Ongediertebestrijding(externe link) te Renswoude, telefoonnummer 06 512 919 92 Alexxion ongediertebestrijding(externe link) te Ede, telefoonnummer 0318 78 54 25 ABM Ongediertebestrijding(externe link) te Leersum, telefoonnummer 06 20 52 38 89 (geen eikenprocessierups)

Wat is het?

Het bestrijden van ongedierte in de openbare ruimte is geen officiële taak van de gemeente. Alleen als de volksgezondheid in gevaar dreigt te komen komt de gemeente in actie. Bijvoorbeeld als de overlast door het ongedierte zo ernstig is dat een hele buurt of wijk risico loopt op ziekten.