logo van het woningbedrijf

Voor vragen over inschrijven, huurvoorwaarden, contracten etc. kunt u terecht bij mevrouw Drachman. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer of f.drachman@renswoude.nl.

Spreekuur woonconsulent 

Vanaf 3 april 2024 is de woonconsulent van het Woningbedrijf op de volgende dagen tussen 14 en 15 uur in de bibliotheek om vragen over (huur)woningen te beantwoorden.
Locatie: van Reedeweg 77.

 • woensdag 3 april 2024
 • woensdag 17 april 2024
 • woensdag 1 mei

Welke huurwoningen zijn op dit moment beschikbaar?

De woningen die vrij zijn om te verhuren worden aangeboden via www.huiswaarts.nu.  

Alleen beschikbare woningen uit de vrije sector en woningen die tijdelijk worden verhuurd, plaatsen wij hier op de site.

Er zijn op dit moment geen woningen in de vrije sector of voor tijdelijke verhuur beschikbaar.

Hoe kan ik mij inschrijven als woningzoekende?

U kunt zich inschrijven als woningzoekende via https://www.huiswaarts.nu/Inschrijven.

Aan welke eisen moet ik voldoen om in aanmerking te komen voor een huurwoning?

Als u ingeschreven wilt worden als woningzoekende moet u een economische en/of maatschappelijke binding met de regio FoodValley hebben. De volgende gemeenten vallen onder deze regio: Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen.

Meer informatie

Voor meer informatie over inschrijven kunt u terecht op:https://www.huiswaarts.nu/Helpenuitleg/Inschrijven

Wat is maatschappelijke of economische binding?

Maatschappelijk binding

 • U heeft de afgelopen 6 jaar onafgebroken in Renswoude of de regio Foodvalley gewoond en stond daar ook ingeschreven.
  of
 • U heeft tijdens de afgelopen 10 jaar tenminste 6 jaar in Renswoude of de regio Foodvalley gewoond en stond daar ook ingeschreven.

Economische binding

 • U heeft een dienstverband van minimaal 18 uur per week, bij een bedrijf in de gemeente Renswoude of de regio Foodvalley. U kunt dit aantonen met een werkgeversverklaring.
  of
 • U heeft inkomsten als zelfstandig ondernemer. U kunt met een afschrift uit de Kamer van Koophandel aantonen dat het bedrijf in de gemeente Renswoude of de regio FoodValley is gevestigd.

Hoe lang duurt het voor ik een huurwoning toegewezen krijg?

Als u staat ingeschreven voor een huurwoning moet u rekening houden met een aantal jaren. Er is een beperkt aanbod van huurwoningen en er staan veel mensen ingeschreven. De lengte van wachttijd is per situatie verschillend.

De beschikbare woningen worden geplaatst op www.huiswaarts.nu en in de krant. Als er een woning bij staat waarvoor u in aanmerking wilt komen, kunt u reageren via www.huiswaarts.nu.

Het is belangrijk dat u zich zo snel mogelijk inschrijft op www.huiswaarts.nu. De woningen worden toegewezen op volgorde van inschrijfduur.

Hoe en wanneer kan ik de huur opzeggen?

Opzeggen met DigiD

Als u gaat verhuizen moet de huur worden opgezegd. Met gebruik van DigiD kan dit rechtstreeks via de site met het formulier Huuropzegging huurwoning gemeente.

Opzeggen zonder DigiD

Maakt u liever geen gebruik van DigiD dan kunt u het formulier invullen, downloaden en printen. Om misverstanden te voorkomen kunt u het formulier het best aangetekend versturen of afgeven aan de balie. Zegt u echter ruim van te voren op dan is het niet noodzakelijk dit aangetekend te doen.

Het is helaas niet mogelijk om de huur via e-mail, fax of telefonisch op te zeggen. Het betreft een ontbinding van het huurcontract en daarvoor is een originele handtekening of gebruik van DigiD vereist.

Opzegtermijn

De opzegtermijn is minimaal één maand. Dit hoeft niet persé aan het begin van de maand te zijn. De einddatum is de dag waarop u de sleutel in moet leveren. Als dit valt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag, geldt de eerstvolgende werkdag erna als officiële einddatum.  U betaalt tot en met de dag vóór de einddatum. 

Voorbeeld:
Zegt u de woning op per 15 november dan moet uw opzegging op 15 oktober ontvangen zijn. U levert dan op 15 november de sleutels in en betaalt tot en met de 14e de huur. De 15e moet dan wel op een werkdag vallen.

Let op:
Bij verhuizing moet u altijd aangifte doen bij de gemeente waar u heen gaat. Een adreswijziging of een huuropzegging geldt niet als aangifte. Ook als u in Renswoude blijft moet u aangifte doen bij de afdeling Burgerzaken.

Voor een verhuizing binnen of naar Renswoude kunt u voor deze aangifte gebruik maken van het formulier Verhuizing in of naar Renswoude doorgeven.

DigiD linkHuuropzegging huurwoning gemeente

Huuropzegging huurwoning gemeente PRINT

Verhuizing in of naar Renswoude doorgeven

Hoe kom ik aan een verhuurdersverklaring

Wilt u verhuizen naar een andere huurwoning, die NIET van het Woningbedrijf Renswoude is, dan heeft u altijd een “verhuurdersverklaring” nodig. In zo’n verklaring staat of u een goede huurder bent geweest, eventueel huurachterstanden heeft en wel of geen overlast veroorzaakt. 

U kunt de verklaring aanvragen via het formulier:   Verhuurdersverklaring aanvragen.