Heeft u moeite met het bijhouden van de administratie of heeft u financiële problemen en schulden? Blijf er niet te lang mee rondlopen. 

Voor hulp bij de administratie van uw geldzaken, kunt u contact opnemen met de Formulierenbrigade in Renswoude: Rianne van Ginkel, 06- 51647525,  r.vanginkel@swo-sr.nl. De Formulierenbrigade helpt u met het invullen van bijvoorbeeld aanvragen van toeslagen of een uitkering.

Voor hulp bij financiële problemen en schulden kunt u terecht bij:

 • Budgetloket in Veenendaal 
  Dagelijks is het budgetloket telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur via 0318 53 88 30
  Of stuur uw vraag via e-mail aan budgetloket@veenendaal.nl
  Dreigt u uit uw huis gezet te worden? Wordt u afgesloten van energie of water? Bel dan meteen het budgetloket.
 • Algemeen Maatschappelijk Werk – Dorpsteam Renswoude
  Liesbeth Bouman, werkdagen dinsdag en vrijdag, 06-30149978, 0318 - 578 150, l.bouman@renswoude.nl
   

Kosten

Aan de hulp van het Budgetloket zijn voor inwoners van Veenendaal, Rhenen en Renswoude geen kosten verbonden. Wel wordt van u volledige inzet voor de hulpverlening verwacht.

Tijd

Vraagt u schuldhulpverlening aan bij de gemeente? Dan moet u binnen 4 weken een eerste gesprek krijgen. In dringende gevallen moet u binnen 3 werkdagen een gesprek krijgen. Bijvoorbeeld als u uit uw woning dreigt gezet te worden, uw gas, water en elektriciteit afgesloten wordt of uw zorgverzekering opgezegd wordt.

Meestal bedenkt de schuldhulpverlener een oplossing waarmee u in 3 jaar uw schulden aflost. Soms kan dit 5 jaar zijn.

Zelf hulp zoeken buiten de gemeente

Op de website van het Nibud staat een stappenplan(externe link) voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht(externe link) van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo heeft u al uw geldzaken op één plek bij de hand. Humanitas Thuisadministratie(externe link) biedt tijdelijke ondersteuning wanneer u door omstandigheden even het overzicht kwijt bent. Zij helpen u op weg zodat u weer zelfstandig verder kunt.

Schuldhulp voor ondernemers

Hebt u een eigen bedrijf? Dan kunt u schuldhulpverlening vragen bij uw boekhouder, een advocaat, banken of het Instituut Midden en Kleinbedrijf. Ook kunt u bijstandsverlening voor zelfstandigen aanvragen.