Petra Doornenbal

Op het internet las ik laatst over de eigenschappen van een Kraai: Deze zangvogel heeft een overwegend zwart verenkleed. Hij is intelligent en heeft een sterk gemeenschapsgevoel. Hij vertrouwt enkel wie hem welwillend is. De Kraai heeft een groot uithoudingsvermogen en een goed aanpassingsvermogen.
Dat zwarte verenkleed herken ik niet direct bij de inwoners van Renswoude maar de rest van de eigenschappen komen mij niet vreemd voor.
Zeker als ik terug kijk naar de achterliggende week: 

  • Op het feestterrein bij de Oranjevereniging was de toeloop bij Koningsdag zo groot en de rijen voor een drankje zo lang, dat er een extra drankpunt in de feesttent open moest. Maar alle ingeroosterde vrijwilligers hadden hun handen al meer dan vol. Wat gebeurde er: Een aantal mensen die genoten van hun vrije feestdag deden een oranje vrijwilligers T-shirt aan en sprongen achter de bar om zo hun extra steentje bij te dragen voor de Oranjevereniging en de gasten van koningsdag.
  • Op zaterdag 4 mei werden we op het laatste moment gebeld om een onderdak te regelen om de muzikanten en hun instrumenten droog te kunnen houden bij de dodenherdenking. 1 telefoontje en: Henk en Teus Lagerweij zorgden dat er een mooie grote trailer op tijd op de goede plek stond. 
  • Die avond stonden we weer met veel dorpsgenoten stil om de gevallenen te herdenken. Weer of geen weer; dit waardevolle moment delen we met elkaar.
  • Toen we zaterdagavond thuiskwamen op de Scholeksterweide, troffen we een briefje aan in de bus: “Beste Petra, je huissleutel zat nog in de deur. …… “ en de sleutel was op een veilig plekje weggelegd. We hadden, in de haast naar het volgende, per ongeluk de sleutel in de voordeur laten zitten. Gelukkig was er deze oplettende dorpsgenoot die dan precies het goede doet.
    Ik herken die omschreven eigenschappen van de kraai wel…

Petra Doornenbal, burgemeester gemeente Renswoude