Die dag mag ik als wethouder Economische Zaken een aantal bedrijven in onze mooie gemeente in het zonnetje zetten. Ik verklap nog even niet welke bedrijven ik namens ons college van B&W een bezoekje ga brengen. Wat ik wel kan doen, is u vertellen over een aantal (andere) bedrijven in Renswoude die ik onlangs heb bezocht en waar ik heel erg van onder de indruk was.

Wethouder Marieke Teunissen

U bent, net als ik, vast wel eens langs de TBK Group op Groot Overeem gereden. Mij valt dan vooral op dat het er zo verzorgd uit ziet, maar wat TBK doet was mij toch een beetje een raadsel. Inmiddels weet ik meer en kan ik u zeggen: dat verzorgde pand straalt precies uit waar directeuren Bart Kelderman en Wijnand van de Vendel voor staan. TBK ontwikkelt innovatieve en duurzame producten en oplossingen om vervuiling en stofuitstoot tegen te gaan op bijvoorbeeld mijnbouwlocaties. Over de hele wereld! Maar ook in de (voedings)industrie zijn ze een bekende speler als het gaat om het mogelijk maken van hergebruik van afvalstromen. Klinkt heel technisch -en dat is het ook- maar wat zijn ze er goed in en wat een prachtig bedrijf hebben ze opgebouwd. 

Op bezoek bij Staalbouw Cluistra aan de Nijborg heeft Gijs Geurtsen een inkijkje gegeven in de wereld van de staalconstructies en verteld over de manier waarop zijn bedrijf snel en soepel kan schakelen op de markt van de utiliteitsbouw. Staalbouw Cluistra is een gevestigde naam en heeft de zaken dik voor elkaar. Ik vond het trouwens ook superleuk om welkom te worden geheten door Dorien en dat iets verderop Wout druk aan het tekenen was. Er werken veel Renswoudenaren bij Cluistra, en dat zegt mij veel over hoe dit bedrijf geworteld is in ons dorp. Ik word daar heel blij van.

Sinds een tijdje draag ik met enige regelmaat een bril. Nu voelt u ‘m misschien al aankomen… 
ik ga hier even ongegeneerd reclame maken voor Vallei Opticiens. Sjoerd en zijn vrouw Ingrid zijn enorm kundig en scheppen zo veel plezier in hun werk, dat ik iedereen wil oproepen om eens bij hen binnen te stappen. Hoe waardevol dat we nu in Renswoude onze eigen opticien hebben. En dan ook nog eens zo’n goede! Er ligt een hele mooie collectie monturen; voor jong en oud, voor de kleine beurs en ook heel exclusieve modellen. Ze hebben zelfs mobiele apparatuur om service aan huis te kunnen verlenen. Een winkel openen midden in de corona-crisis. Je moet het maar durven. Maar kwaliteit verloochent zich niet, want Sjoerd en Ingrid hebben in korte tijd al een flink bestand met zeer tevreden klanten opgebouwd. En daar mag u mij bij rekenen.

Hebt u de heerlijke gerechten van Bella Milano al eens geproefd? Aanrader hoor! Apik Nader en zijn zoon George hebben heel goed nagedacht over wat ze maken en hoe ze het maken. Verse ingrediënten en goede service, dat is waar ze voor staan. Hardwerkende mensen met ondernemersbloed, bruisend van energie. Nog niet zo lang geleden met niets aangekomen in Nederland, en nu al zoveel bereikt. Blik gericht op de toekomst en gáán. Welkom in Renswoude!

 

Marieke Teunissen 
Wethouder Economie & Financiën