Bijna iedereen is actief op internet. Dus ook criminelen. De standaard-boef is niet meer de huisinbreker, gewapend met een koevoet. Maar een handige hacker, die met slimme trucjes geld afhandig maakt van de internetgebruiker. Om alert te worden op deze professionele criminelen, is er op woensdag 10 april een voorlichtingsmiddag en -avond in De Breehoek in Scherpenzeel. 

Middag voor de jeugd


15.00-16.00 uur: Hackshield voor de doelgroep 8-12 jaar. Leer hoe hackers werken. En waar zit het online gevaar. Ga thuis verder met de gratis lessen van Hackshield. 
16.30-17.30 uur: Programma voor jongeren van 13+. Wat is het verschil tussen black hacking en ethisch hacken? Er komen interessante dilemma’s langs. En wat doe je als je hacker of defender bent bij een bedrijf? 


Avond voor inwoners en ondernemers: demonstraties over phishing en hacken 


Het avondprogramma voor inwoners en ondernemers begint om 19.30 uur. Inloop met een drankje vanaf 19.15 uur. De politie geeft een presentatie en vertelt over het belang van het doen van aangifte. Mats Dekker van Matsiemaal geeft een phishingdemo. Kijk mee en leer phishing te herkennen en wat er tegen te doen is, zoals tips over linkjes en wachtwoorden. Daarna geeft het RedTeam Cyber security een hackdemo. En wat te doen als u wordt gehackt? Met tips over gebruik van gratis (openbaar) wifi. 
De informatiebijeenkomst op 10 april over cybercrime is een initiatief van gemeente Scherpenzeel, inwoners van de gemeente Renswoude zijn ook van harte welkom.

Zowel het middag- als avondprogramma zijn gratis te bezoeken.  

Aanmelden is niet nodig.  Locatie is De Breehoek in Scherpenzeel.