Kinderburgemeester Sanne de Kruif

Het programma van kersverse kinderburgemeester Sanne de Kruif is gevuld met allerlei activiteiten. Dodenherdenking, Lampegietersavond en de landelijke dag voor kinderburgemeesters.

Ze zit al helemaal in haar rol als kinderburgemeester en gaat op de bres voor speelplekken voor kinderen van haar leeftijd. ,,Een fijn grasveld met een picknickbank om te chillen, dat zou gaaf zijn”. 
,,Er zijn best veel speelplekken in Renswoude, maar niet echt voor oudere kinderen zoals ik”, aldus Sanne. Ze speelt zelf bij VV Renswoude en haar vader traint het team. ,,Ik zat ook op gitaarles, daar ben ik nu mee gestopt. Tekenen vind ik heel leuk, ik teken graag in zwart wit”. Sanne zit in groep 7 van de Borgwal. 
Ze meldde zich samen met nog 9 kinderen uit het dorp aan als kinderburgemeester. ,,Toen ik hoorde dat ik het was geworden, heb ik keihard gegild. Zo blij was ik. En ik vind het heel erg leuk om te doen. Ik heb zelfs mijn eigen secretaresse”, lacht ze. 
Samen met haar klas schreef ze aan een gedicht voor dodenherdenking. Ook heeft ze 1x in de 6 weken een gesprek met burgemeester Doornenbal. ,,Daar heb ik echt zin in. Dan praten we samen over ‘ons’ dorp”. Ze vindt het belangrijk dat er aandacht is voor eenzaamheid. ,,Ik heb het idee bedacht dat je bij de bibliotheek een tekening kan maken met een boodschap en dan schrijf je achterop een compliment voor iemand. En dan geef je de tekening aan iemand die dat wel kan gebruiken”. Het mooiste plekje van Renswoude vindt ze het uitzicht vanaf het grand canal richting het kasteel. ,,We wonen gewoon in een heel mooi dorp”, vindt ze. 
De komende tijd zetten we maandelijks een voorbeeld van ‘Renswoude voor elkaar’ in de Heraut. Er zijn namelijk zo veel mooie voorbeelden hiervan in het dorp. Wilt u, net zoals Sanne, ook wat betekenen voor Renswoude? Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of door een activiteit voor Renswoude voor elkaar te organiseren? Neemt u dan contact op met Rianne van Ginkel, sociaal werker van de SWO en lid van de Kopgroep Renswoude voor Elkaar via 06-51647525 of  r.vanginkel@swo-sr.nl.