Sinds begin april hangt er aan de buitenkant van het bibliotheekgebouw 'Het trefpunt' aan de van Reedeweg 77 een 'Weggeefkastje', ook wel ‘buurtkastje’ of ‘voedselkastje’ genoemd.

In dit kastje kunt u spullen leggen die u niet meer wilt hebben, maar die iemand anders goed kan gebruiken. Voorbeelden van artikelen, die u in het kastje kunt zetten zijn: houdbare etenswaren, verzorgingsartikelen, menstruatie/hygiene producten, etc. Het is de bedoeling, dat er alleen dichte verpakkingen in het kastje neergezet worden. 

Iedereen die de spullen kan gebruiken is welkom deze uit het kastje mee te nemen. Het kastje hangt buiten, zodat het altijd bereikbaar is.

Spelregels

Het kastje is alleen bedoeld voor kleine spullen. Het kastje is niet bedoeld voor verse etenswaren, kleding, schoenen en dergelijke.
Boeken en tijdschriften die u wilt wegdoen kunt u in de bibliotheek kwijt.

Een vrijwilliger controleert regelmatig of de spelregels worden nageleefd.

Wij hopen dat er veel gebruik van het kastje gemaakt wordt en zo verspilling wordt tegengegaan. Dit kastje is een initiatief van de bibliotheek i.s.m. SWO en is in elkaar gezet door Helmert van Voorthuizen en Kees Eskes.