UPDATE 21-12-2021: de locatie in de Hokhorst is vanaf 22 december 2021 tijdelijk gesloten. 

Let op: Dit is een bericht van 12 oktober 2021. De informatie wijzigt op dit moment  zo vaak dat het beter is om de informatie te volgen op de website van de GGD regio Utrecht(externe link).

GGDrU: Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn en wel interesse hebben in een vaccinatie kunnen dichtbij terecht voor vragen over vaccineren en de prik. GGD regio Utrecht heeft verspreid over de regio 23 vaccinatielocaties. Regelmatig openen we nieuwe locaties dichtbij inwoners in de buurt. Inwoners kunnen hier zonder afspraak terecht.

In Renswoude is dit in de sporthal De Hokhorst, elke dinsdag tot 16.00 uur.

Het bestrijden van corona vraagt om een hoge vaccinatiegraad in alle gemeenten en wijken. Op deze manier beschermen we elkaar en ook de mensen die om bijvoorbeeld medische redenen zich niet kunnen laten vaccineren. Daarom biedt GGD regio Utrecht dichtbij en verspreid over de regio de vaccinatie aan, inwoners kunnen hier ook terecht voor vragen en meer informatie.

“Wij vinden het belangrijk dat mensen dichtbij en laagdrempelig betrouwbare informatie over vaccineren kunnen krijgen. Door het gesprek aan te gaan, goede voorlichting te geven en desinformatie te ontkrachten hopen we dat mensen op basis van correcte informatie zelf een afweging kunnen maken om zich wel of niet te laten vaccineren. We bieden dus zowel de vaccinatie als voorlichting dichtbij in de wijken aan”, aldus Maaike Schaap, manager Vaccineren bij GGD regio Utrecht.

Zonder afspraak en dichtbij

In de vaccinatielocaties van GGD regio Utrecht kunnen inwoners zonder afspraak binnenlopen voor een eerste of tweede prik. Inwoners die gevaccineerd willen worden, nemen ook een ID-bewijs mee voor de registratie.

Prikangst? GGD regio Utrecht biedt extra begeleiding

Inwoners met prikangst kunnen op de vaccinatielocaties in Veenendaal en Woerden terecht voor extra begeleiding. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is er speciaal opgeleid personeel aanwezig. Voor deze extra begeleiding bij prikangst kunnen inwoners een afspraak maken, via: 030-630 54 00,  Meer informatie over: Begeleiding bij prikangst(externe link)

Meer weten?

 Vaccinatie tegen corona | Vaccinatiebewijs | Vaccinatielocaties van de GGDrU