In het kort

Kan uw kind niet lopend of fietsend naar school vanwege de afstand of een handicap? Dan komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een bijdrage in de kosten van het vervoer.

In het uiterste geval wordt een kind vervoerd naar school.

Wat te doen?

Voor een aanvraag van leerlingenvervoer of een vergoeding daarvoor, moeten vrij veel persoonlijke gegevens worden doorgegeven. Dit terwijl het niet direct duidelijk is of de leerling er wel voor in aanmerking komt. Om onnodig invullen te voorkomen hebben wij op dit moment geen online formulier beschikbaar gesteld. U kunt u contact opnemen met mevrouw H. Davelaar. Als blijkt dat u in aanmerking komt voor een vergoeding of vervoer, krijgt u van haar het aanvraagformulier. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0318 - 578 158 op maandag, dinsdag en donderdag. U kunt ook gebruik maken van het formulier "contact vergoeding leerlingenvervoer".

NB. Krijgt u al een vergoeding en zijn er tijdens het schooljaar wijzigingen die van invloed zijn op de vergoeding? Geef deze binnen vijf dagen schriftelijk aan de gemeente door.

Wetgeving

In de "Verordening leerlingenvervoer Renswoude 2014(externe link)" is vastgesteld onder welke omstandigheden en op welke voorwaarden vergoeding of aangepast vervoer mogelijk is. Deze verordening is geplaatst op de landelijke voorziening van www.overheid.nl.