Op dinsdag 2 november aanstaande houdt de provincie Utrecht een online Open keukengesprek. Doel is om in gesprek te gaan met inwoners over mobiliteit. Hoe denken inwoners zich in de toekomst te verplaatsen? Wat vinden ze belangrijk? Dat en meer wordt besproken tijdens dit event. Meld u nu aan!

De provincie wil vaker in gesprek gaan met haar inwoners en stakeholders. Dat doen zij onder andere met ‘Open keukengesprekken’, gesprekken waarin ze een kijkje in de keuken geven van het bestuur van onze provincie. En waarin ze ontspannen met inwoners en stakeholders in gesprek gaat, alsof ze samen aan de keukentafel zitten.
Op dinsdag 2 november houdt ze een online Open keukengesprek over de mobiliteitstransitie, een onderwerp dat voor iedere inwoner van de provincie erg belangrijk is. Aan de hand van de vraag “In 2050 van A naar B: te voet, per fiets, auto of OV?” wil ze met inwoners en belanghebbenden praten over het nu en de (verre) toekomst van reizen in onze provincie.

Het programma

De bijeenkomst vindt online plaats op dinsdag 2 november van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Eerst zal gastspreekster en sociaal geograaf Rinke Vreeke ons meenemen naar het jaar 2050. Ze schetst trends die zullen bepalen hoe we ons in 2050 verplaatsen en daagt uit om een eigen toekomstscenario te verbeelden. Aansluitend zal Derk Dohle, senior beleidsadviseur van de provincie Utrecht, de deelnemers meenemen in de feiten en cijfers die van invloed zijn op dat toekomstbeeld.
Daarna wordt in twee sessies van 40 minuten in kleinere groepen doorgepraat over de droombeelden en over de stappen die gezet moeten worden om die te realiseren. De uitkomsten van die gesprekken neemt de provincie mee bij het maken van haar toekomstige beleid. Grijp dus deze kans om hierin uw stem te laten horen.

Doet u mee?

Kijk voor meer informatie en aanmelden op:  https://www.provincie-utrecht.nl/openkeukengesprek(externe link).