HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Zwerfafvalkarren voor het opruimen van het zwerfafval

  Donderdag 17 september werden de zwerfafvalkarren officieel in gebruik genomen. Wethouder Sander van ’t Foort sprak de waardering uit voor de vrijwilligers die zich inzetten voor het opruimen van het zwerfafval in Renswoude. Met de zwerfafvalkarren kan er meer afval ingezameld worden en kan het direct gescheiden worden.

  lees meer
 • Cursus - van onmacht naar kracht - Voor slachtoffers van huiselijk geweld

  lees meer
 • Etensresten? Graag bij het Gft

  lees meer
 • Inleveren grofvuil

  lees meer
 • Verplaatsen waarschuwings- en alarmeringssysteem

  Woensdag 2 september zijn de werkzaamheden gestart voor het verplaatsen van het waarschuwings- en alarmeringssysteem vanaf het dak van de brandweerkazerne naar de rand van het perceel aan de Dorpsstraat 117. Omdat de verplaatsing enige tijd in beslag neemt, zal het alarmeringssysteem een tijdje buiten werking zijn. Ook zal aanstaande maandag 7 september om 12:00 uur het gebruikelijke testsignaal niet te horen zijn. In geval van een noodsituatie zal u door middel van een NL-Alert worden gewaarschuwd totdat het alarmeringssysteem weer in gebruik genomen wordt.

  Meer informatie over het NL-Alert kunt u terugvinden op de site https://www.crisis.nl/nl-alert/ Tevens kunt u hier controleren of uw mobiele telefoon op de juiste wijze is ingesteld om NL-Alert berichten te ontvangen.

 • 'Maak het ze niet te makkelijk'

  Meekijken bij pinnen

  Let goed op als je pint. Regelmatig proberen criminelen over de schouder mee te kijken om te zien welke pincode iemand intoetst. Bijvoorbeeld bij de kassa in de winkel of door vlak achter je te gaan staan bij een geldautomaat. Als ze vervolgens ook je pinpas afhandig maken, bijvoorbeeld met behulp van een babbeltruc, halen ze zoveel mogelijk geld van je rekening.

  lees meer
 • Voortgang groot onderhoud N224 Renswoude: laatste loodjes

  Bericht van provincie Utrecht (21 augustus 2020)

  Afgelopen periode is er hard gewerkt om de N224 tussen de rotonde bij de Veenweg en de provinciegrens aan de zijde van Veenendaal de Klomp volledig te reconstrueren. Dit deel is zaterdag 8 augustus weer opengesteld voor verkeer. Ook is in de kern van Renswoude gewerkt aan het regenwaterriool. Het riool is gereinigd en scheuren en andere schades zijn hersteld met behulp van een kous die door het riool is getrokken (relinen).

  lees meer
 • Waarschuwing voor blauwalg in water van Beekweide

  lees meer
 • Wat doe jij aan energiebesparing binnen je bedrijf?

  Een gezonde economie waarin we bewust met onze energiebronnen omgaan: daar moeten we allemaal wat mee.

  Verbruikt uw bedrijf jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Sinds 1 juli 2019 bent u op grond van de Informatieplicht Energiebesparing ook verplicht te rapporteren welke maatregelen u heeft uitgevoerd. De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) controleert in opdracht van de gemeente of bedrijven aan deze verplichting voldoen. Heeft u nog geen melding ingediend? Doe dit dan alsnog. Zo voorkomt u een boete.

  Meer informatie leest u op de website van de ODRU: www.odru.nl/energiebesparing

 • Onttrekkingsverbod oppervlaktewater

  Vanaf a.s. maandag 18 mei mag er in geen water meer uit oppervlaktewater gehaald worden voor bijvoorbeeld besproeiing van gewassen. Waterschap Vallei en Veluwe heeft, door de aanhoudende droogte, een onttrekkingsverbod ingesteld per 18 mei. Het onttrekkingsverbod geldt niet voor gebieden waar het waterschap water in  kan laten uit IJssel, Nederrijn en Randmeren. Ook onttrekkingen vanuit het Valleikanaal, de Heiligenbergerbeek/Woudenbergse Grift, de Eem, de Arkervaart en de Zijdewetering/Krakerswijk zijn toegestaan. Meer informatie op www.vallei-veluwe.nl/droogte

  lees meer
 • Gemeenteraad stelt benodigd budget beschikbaar voor renovatie en verbouwing gemeentehuis

  Op woensdagvond 22 april 2020 heeft de gemeenteraad besloten om het benodigde budget voor de renovatie en verbouwing van het huidige gemeentehuis beschikbaar te stellen. Het winnende ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis kan nu verder uitgewerkt worden en de verdere voorbereidingen voor de realisatie kunnen opgepakt worden.
   

  lees meer
 • Gemeentepagina's Heraut van 20 april 2020

  lees meer
 • Bereikbaarheid gemeente in verband met coronavirus

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus is de bereikbaarheid van de gemeente aangepast. Waar mogelijk, werken de medewerkers vanuit huis. We doen ons best de dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan. U kunt ons op de volgende manieren bereiken.

  lees meer
 • Informatie over Coronavirus bij RIVM

  Voor betrouwbare en meest actuele informatie over het coronavirus kunt u terecht bij het RIVM.

  Kijk voor antwoorden op vragen over het virus op de website van het RIVM.

  Kijk voor de meest actuele reisadviezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Meerdere vacatures bij de gemeente Renswoude

  tekst: ben jij misschien onze nieuwe collega?

  Renswoude is met zo’n 5.300 inwoners de kleinste gemeente in de provincie Utrecht. Onze ambities zijn echter groot! Samen met onze inwoners werken we als bestuur en medewerkers hard aan een dorp waar het fijn wonen en werken is. De kleine schaal zorgt voor een grote onderlinge betrokkenheid, korte lijnen met het bestuur en veel afwisseling in het werk.

  lees meer
 • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

  Vanaf 2 september 2019 is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) opnieuw geopend. Onder deze regeling krijgt u subsidie voor een maatwerkadvies en voor minimaal twee verschillende isolatiemaatregelen aan uw woning. Als huiseigenaar en bewoner komt dat ongeveer neer op 20 procent subsidie voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer of glas. De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Voorwaarden zijn onder andere dat de maatregelen na 15 augustus 2019 zijn genomen en dat u niet eerder subsidie via de SEEH heeft ontvangen. Ook moeten de maatregelen door een bedrijf worden uitgevoerd.

  lees meer
 • ValleiEnergie ontwikkelt zonnedak in Renswoude

  Ondernemer Jan Roelofsen heeft verschillende daken van zijn opstallen aan de Kooiweg in Renswoude beschikbaar gesteld aan ValleiEnergie voor een coöperatieve opwekinstallatie. Op  een zonnige ochtend in april ondertekenden hij en penningmeester Roel Henderickx de intentieovereenkomst.

  lees meer
Archief