HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • VoorleesExpress Renswoude zoekt vrijwilligers!

  De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. De VoorleesExpress is voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met de (Nederlandse) taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving.

  lees meer
 • Maak volledig gesubsidieerd gebruik van een onafhankelijke plattelandscoach

  Plattelandscoaches / Samen naar de toekomst kijken

  De landbouwsector is altijd in beweging en staat ook nu voor verschillende uitdagingen. De provincie Utrecht vindt het daarom essentieel om agrarische ondernemers en erfeigenaren juist nu op onafhankelijke wijze bij te staan en te faciliteren. 

  Iedere agrarische ondernemer en erfeigenaar in de provincie Utrecht krijgt daarom de gelegenheid om zich gesubsidieerd te laten coachen en begeleiden door een onafhankelijke plattelandscoach. Deze plattelandscoach begeleid je om tot keuzes te komen die jou, je familie en je bedrijf verder helpen.

  lees meer
 • 2 huurwoningen in de vrije sector beschikbaar

  appartement en hoekwoning

  Er is nog 1 nieuwbouwwoning beschikbaar in de vrije sector. Het gaat om de hoekwoning aan Leeuwerikweide 11. Deze woning is per direct beschikbaar.

  Vanaf 4 januari is het appartement Dorpsplein 54 te huur. Ook dit is een huurwoning in de vrije sector. 

  lees meer
 • Doet u ook mee met het Renswoudse sport- en beweegakkoord?

  Samen houden we Renswoude en onze inwoners vitaal!  

  Geslaagde start van het lokale sport- en beweegakkoord in Renswoude

  In Renswoude werken verschillende organisaties en verenigingen samen aan het lokaal Sportakkoord. De gemeente vindt het namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. De aanwezigen vanuit sport, welzijn, gezondheid en onderwijs hebben tijdens de startbijeenkomst op 27 oktober goede input gegeven voor de eerste aanzet van het akkoord. Uit cijfers blijkt dat inwoners in Renswoude gemiddeld actief zijn. Zo is 25,8 procent van de inwoners lid van een sportvereniging. Dit kan nog beter volgens de deelnemers. Een gezonde en sportieve leefstijl draagt namelijk ook bij aan het welzijn en de vitaliteit.

  Ook bleek er veel behoefte aan meer onderlinge verbinding, het behouden van het sterke verenigingsleven en de inzet van sport als middel voor preventie of tegen eenzaamheid. Tot slot is besproken voor welke inwoners het nu nog minder vanzelfsprekend is om te kunnen sporten of bewegen. De ambitie van het sportakkoord is namelijk écht iedereen op zijn eigen niveau in beweging te brengen.

  De startbijeenkomst bracht de aanwezigen veel energie voor het vervolg en leidde zelfs tot het volgende motto:  “Samen houden we Renswoude en onze inwoners vitaal! “

  Het sportakkoord zal leiden tot een aantal concrete acties en plannen die hier een positieve bijdrage aan leveren. Het definitieve sport- en beweegakkoord wordt naar verwachting in januari 2021 opgeleverd. Het Rijk stelt voor 2021 en 2022 een budget van €10.000 euro per jaar beschikbaar voor de uitvoering.

  lees meer
 • Onderzoek naar toekomstbestendige werklocaties

  De provincies Gelderland en Utrecht hebben de regio opdracht gegeven om afspraken te maken over hoe om te gaan met de werklocaties. Gemeente Renswoude werkt hiervoor samen met 7 andere gemeenten binnen Regio FoodValley. Via een enquête willen we de huidige stand van zaken op onze werklocaties in beeld brengen. We vragen ondernemers in Renswoude om aan deze enquête mee te werken.

  lees meer
 • We zijn weer open (op afspraak)

  Tijdelijk nieuw bezoekadres gemeentehuis: Lijsterbeslaan 18

  Omdat het huidige gemeentehuis gerenoveerd en verbouwd wordt zijn we per 16 november jl. gehuisvest in de voormalige Borgwalschool aan de Lijsterbeslaan 18 te Renswoude.

  lees meer
 • Gemeente helpt ondernemers bij de aanvraag van SDE++-subsidie voor Zon op Bedrijfsdaken

  De gemeente Renswoude wil in 2035 volledig energieneutraal zijn. Om deze ambitieuze doelstelling te behalen worden, samen met de andere gemeentes binnen de regio Foodvalley, de mogelijkheden van duurzame energie opwek onderzocht. Van wind tot zon. Met het project Zon op Bedrijfsdaken wordt een mooie eerste stap gezet. Het aanvragen van subsidie is vaak de eerste stap richting realisatie van zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand. Met de openstellingsronde van de SDE++-subsidie in aantocht helpt de gemeente ondernemers, onder begeleiding van adviesbureau ECONNETIC, met de aanvraag!


   

  lees meer
 • Houtkachels en openhaarden

  Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Het nadeel is echter dat zij veel meer verontreiniging verspreiden dan andere verwarming. In huis komen door het stoken meer schadelijke stoffen in de lucht. Ook buitenshuis kunnen de schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral als het windstil is of als het mistig is.

  lees meer
 • Waardering voor mantelzorgers

  Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. De gemeente Renswoude heeft veel waardering voor de mantelzorgers die dag in, dag uit, zorgen voor hun naaste. Daarom kunnen mantelzorgers ook dit jaar weer een aanvraag indienen voor een mantelzorgwaardering. 

  lees meer
 • Oplevering 14 sociale huurwoningen Beekweide

  In Beekweide (fase8) aan de Leeuwerikweide worden in november 14 sociale huurwoningen opgeleverd. Het gaat hierbij om:

  • 6 eengezinswoningen met 3 slaapkamers en een zolder
  • 4 benedenwoningen met 1 slaapkamer
  • 4 bovenwoningen met 2 slaapkamers
  lees meer
 • Gezondheidsmonitor regio Utrecht 2020

  Het onderzoek naar de gezondheid van inwoners van 18 jaar en ouder in 26 Utrechtse gemeenten

  Bent u tevreden over de wijk waarin u woont? Voelt u zich weleens eenzaam? Denkt u dat u genoeg beweegt en zijn er ook mogelijkheden voor? Allemaal punten waar uw gemeente iets van moet weten, om er ook iets aan te kunnen doen. GGD regio Utrecht (GGDrU) voert daarom een gezondheidsonderzoek uit in uw gemeente. Heeft u de vragenlijst van het onderzoek ontvangen? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van uw gemeente.

  Start gezondheidsonderzoek onder inwoners van 18 jaar en ouder

  GGD regio Utrecht is in september 2020 een gezondheidsonderzoek gestart onder inwoners in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Eind september hebben 108.000 inwoners uit 26 Utrechtse gemeenten een brief ontvangen met daarin de uitnodiging om een (digitale) vragenlijst in te vullen.

  lees meer
 • 'Maak het ze niet te makkelijk'

  Meekijken bij pinnen

  Let goed op als je pint. Regelmatig proberen criminelen over de schouder mee te kijken om te zien welke pincode iemand intoetst. Bijvoorbeeld bij de kassa in de winkel of door vlak achter je te gaan staan bij een geldautomaat. Als ze vervolgens ook je pinpas afhandig maken, bijvoorbeeld met behulp van een babbeltruc, halen ze zoveel mogelijk geld van je rekening.

  lees meer
 • Voortgang groot onderhoud N224 Renswoude: laatste loodjes

  Bericht van provincie Utrecht (21 augustus 2020)

  Afgelopen periode is er hard gewerkt om de N224 tussen de rotonde bij de Veenweg en de provinciegrens aan de zijde van Veenendaal de Klomp volledig te reconstrueren. Dit deel is zaterdag 8 augustus weer opengesteld voor verkeer. Ook is in de kern van Renswoude gewerkt aan het regenwaterriool. Het riool is gereinigd en scheuren en andere schades zijn hersteld met behulp van een kous die door het riool is getrokken (relinen).

  lees meer
 • Waarschuwing voor blauwalg in water van Beekweide

  lees meer
 • Onttrekkingsverbod oppervlaktewater

  Vanaf a.s. maandag 18 mei mag er in geen water meer uit oppervlaktewater gehaald worden voor bijvoorbeeld besproeiing van gewassen. Waterschap Vallei en Veluwe heeft, door de aanhoudende droogte, een onttrekkingsverbod ingesteld per 18 mei. Het onttrekkingsverbod geldt niet voor gebieden waar het waterschap water in  kan laten uit IJssel, Nederrijn en Randmeren. Ook onttrekkingen vanuit het Valleikanaal, de Heiligenbergerbeek/Woudenbergse Grift, de Eem, de Arkervaart en de Zijdewetering/Krakerswijk zijn toegestaan. Meer informatie op www.vallei-veluwe.nl/droogte

  lees meer
 • Gemeenteraad stelt benodigd budget beschikbaar voor renovatie en verbouwing gemeentehuis

  Op woensdagvond 22 april 2020 heeft de gemeenteraad besloten om het benodigde budget voor de renovatie en verbouwing van het huidige gemeentehuis beschikbaar te stellen. Het winnende ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis kan nu verder uitgewerkt worden en de verdere voorbereidingen voor de realisatie kunnen opgepakt worden.
   

  lees meer
 • Gemeentepagina's Heraut van 20 april 2020

  lees meer
 • Bereikbaarheid gemeente in verband met coronavirus

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus is de bereikbaarheid van de gemeente aangepast. Waar mogelijk, werken de medewerkers vanuit huis. We doen ons best de dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan. U kunt ons op de volgende manieren bereiken.

  lees meer
 • Informatie over Coronavirus bij RIVM

  Voor betrouwbare en meest actuele informatie over het coronavirus kunt u terecht bij het RIVM.

  Kijk voor antwoorden op vragen over het virus op de website van het RIVM.

  Kijk voor de meest actuele reisadviezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Meerdere vacatures bij de gemeente Renswoude

  tekst: ben jij misschien onze nieuwe collega?

  Renswoude is met zo’n 5.300 inwoners de kleinste gemeente in de provincie Utrecht. Onze ambities zijn echter groot! Samen met onze inwoners werken we als bestuur en medewerkers hard aan een dorp waar het fijn wonen en werken is. De kleine schaal zorgt voor een grote onderlinge betrokkenheid, korte lijnen met het bestuur en veel afwisseling in het werk.

  lees meer
 • ValleiEnergie ontwikkelt zonnedak in Renswoude

  Ondernemer Jan Roelofsen heeft verschillende daken van zijn opstallen aan de Kooiweg in Renswoude beschikbaar gesteld aan ValleiEnergie voor een coöperatieve opwekinstallatie. Op  een zonnige ochtend in april ondertekenden hij en penningmeester Roel Henderickx de intentieovereenkomst.

  lees meer
Archief