HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Een leven redden kan iedereen: u ook!

  Word burgerhulpverlener bij HartslagNu
  Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Als de ambulance onderweg is, kunt u al iets doen. Kunt u reanimeren en wilt u helpen wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. U verleent de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt. Zo helpt u mee levens te redden.

  lees meer
 • Burgerzaken tijdens zomerperiode beperkt geopend

  In de periode tot en met 30 augustus is het niet mogelijk om een afspraak te maken met Burgerzaken buiten de normale openingstijden. De afdeling is 's middags na 12 uur gesloten.

  lees meer
 • Vakantieperiode

  Tijdens de vakantieperiode 29 juli  2019 t/m 30 augustus 2019 is de afdeling Burgerzaken geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur. Het is tijdens deze periode niet mogelijk om een afspraak te maken buiten de openingstijden.

 • Geen spreekuur burgemeester

  Het spreekuur van de burgemeester gaat in de maanden juli en augustus niet door. Indien u de burgemeester toch graag wilt spreken, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat via 0318- 578156. Er wordt dan een afspraak ingepland.

 • Nieuwbouwwijk Beekweide start met nieuwe, gasloze fase

  De jonge wijk Beekweide is volop in ontwikkeling en daar voegen we nu een nieuwe fase aan toe. In deze fase heeft de ontwikkelaar in samenwerking met de gemeente Renswoude gasloze woningen ontwikkeld. Burgemeester Doornenbal-van der Vlist en de heer De Jong, directeur van De Bunte Projecten, tekenden onlangs de overeenkomst voor fase 8.

  lees meer
 • Geef uw mening over schetsplan Beekweide II

  De gemeente Renswoude werkt aan de voorbereiding van de woonwijk Beekweide II. Wij vragen uw mening over het schetsplan dat op woensdagavond 3 juli tijdens een informatiebijeenkomst is gepresenteerd. De presentatie en het schetsplan kunt u hier terug zien. Ook zoeken wij leden voor de klankbordgroep. 

  lees meer
 • Eikenprocessierups in Renswoude

  In heel Nederland is er op dit moment in meer of mindere mate overlast van de eikenprocessierups. Ook in Renswoude zijn ze aanwezig en geven de rupsen overlast. De brandhaartjes kunnen onder andere jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen en luchtwegen veroorzaken. Daarom bestrijden we ze. De bomen waar we de rupsen hebben aangetroffen worden gemarkeerd met een rood-wit lint.

  lees meer
 • ValleiEnergie ontwikkelt zonnedak in Renswoude

  Ondernemer Jan Roelofsen heeft verschillende daken van zijn opstallen aan de Kooiweg in Renswoude beschikbaar gesteld aan ValleiEnergie voor een co√∂peratieve opwekinstallatie. Op  een zonnige ochtend in april ondertekenden hij en penningmeester Roel Henderickx de intentieovereenkomst.

  lees meer
 • Snoeiwerkzaamheden Barneveldsestraat

  In de week van 13 t/m 17 mei 2019 worden de bomen langs de Barneveldsestraat (gedeelte buiten de bebouwde kom) gesnoeid.
  Dit kan enige verkeershinder veroorzaken.

 • Belastingaanslag 2019 is verstuurd

  lees meer
 • Voorkom handhavend optreden, check uw bestemmingsplan!

  lees meer
Archief