jelte bouman met de speciale ambtsketen

De 10-jarige Jelte Bouman is de tweede kinderburgemeester van de gemeente Renswoude. Hij is in de raadsvergadering van 18 januari 2022 geïnstalleerd. Dit is te zien in de opname van de vergadering(externe link) vanaf 5 minuut 40. 

Dit jaar ondersteunt hij burgemeester Doornenbal bij allerlei activiteiten en zal hij haar regelmatig bijpraten over wat er onder de kinderen in Renswoude leeft! Hij droomt ervan dat iedereen naar Renswoude komt voor alle mooie dingen in ons dorp en de prachtige natuur. Jelte heeft veel liefde voor de natuur en dieren. Alle klimaatzaken gaan hem aan het hart en daar wil hij zich vooral voor inzetten.

Ambtsketen

De ambtsketen voor de kinderburgemeester van Renswoude is speciaal voor dit doel vervaardigd door zilversmid Bregje Kruis - van Schaaijk. Alle schakels, in de vorm van kantelen van het kasteel zijn handmatig uitgezaagd en vervolgens bewerkt. De hanger met daarop een afbeelding van het kasteel wordt jaarlijks aan de achterkant gegraveerd met de namen van de kinderburgemeesters. Een unieke keten voor een unieke functie binnen de gemeente Renswoude.

uitzagen van de een schakel

Daantje Kluts

Daantje Kluts met ambtsketen van de kinderburgemeester

Daantje Kluts was de eerste kinderburgemeester van de gemeente Renswoude. Op 19 januari 2021 werd zij, op 10-jarige leeftijd, tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.

Werkzaamheden

In de loop van het jaar heeft Daantje heel wat verschillende werkzaamheden voor de gemeente Renswoude verricht. Zo voerde ze een gesprek met de wethouder over de aankleding en verdere invulling van het Dorpsplein, ze bracht een werkbezoek aan de wijkagent op het politiebureau in Veenendaal en ze had een rol tijdens de herdenkingsdienst met Dodenherdenking. Regelmatig dacht zij mee met burgemeester Doornenbal over vraagstukken die de jeugd raken.