Wie ben je

Houd je van uitdagingen op het gebied van de Omgevingswet en vind je het leuk om vragen m.b.t. vergunningen te behandelen, dan zijn we op zoek naar jou. We zoeken een vergunningverlener die van aanpakken weet, een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en die in staat is situaties vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Je hebt een klantgerichte houding en gaat uitdagingen niet uit de weg.

De gemeente

Met ca. 5.750 inwoners is Renswoude de kleinste zelfstandige gemeente in de provincie Utrecht en Renswoude groeit nog steeds. De bewoners zijn daar trots op. De vraag voor de inwoners is niet óf Renswoude zelfstandig moet blijven, maar hoe Renswoude vanuit die gewenste zelfstandigheid een voorbeeldgemeente kan zijn! Je inzet wordt dan ook door de inwoners gewaardeerd. De schaalgrootte van de gemeente brengt met zich mee dat er een grote onderlinge betrokkenheid is, er korte lijnen met het bestuur zijn en een grote afwisseling in het werkpakket. Kortom je staat midden in de Renswoudse samenleving. Sinds 2023 heeft de gemeente een nieuw gemeentehuis: een moderne en comfortabele werkomgeving met alle mogelijke voorzieningen. 

Dit ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van zowel eenvoudige als complexe aanvragen en adviseert en informeert inwoners, ondernemers, collega’s en het college op het gebied van omgevingswetvergunningen.

Je belangrijkste taken zijn:

  • Behandelen van aanvragen (buitenplanse) omgevingsplanactiviteiten;
  • Afhandelen algemene vragen inwoners en ondernemers over vergunningen;

Wij vragen

  • een afgeronde hbo-opleiding Bouwkunde, AWB1 en 2;
  • kennis van de omgevingswet, bouwbesluit en Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen;
  • minimaal 5 jaar ervaring bij een gemeente of omgevingsdienst;
  • bij voorkeur ervaring met kleinere gemeente en CLO; 
  • goede communicatieve vaardigheden;
  • pragmatisch kunnen benaderen van vraagstukken;
  • flexibiliteit, enthousiasme en durf om de professionele ruimte te pakken en buiten de gebaande paden te treden. Werken en denken vanuit de bedoeling van de wet;

Wij zoeken iemand voor minimaal 3 dagen. Als je meer wilt werken is dat ook zeer welkom, Het is van belang dat je in ieder geval dinsdag op kantoor bent.

Wat wij bieden

Wij zijn een organisatie die op jou wacht. Die heel blij wordt van elk talent dat ons komt versterken en waarin ruimte is voor eigen initiatief. Je komt in een collegiaal team, met een afwisselend en breed werkpakket. Wij bieden ruimte voor eigenaarschap en willen graag dat jij je persoonlijk verder ontwikkelt. Hier ervaar je op de compacte schaal van Renswoude hoe alles in een gemeente daadwerkelijk in elkaar grijpt en van invloed is op elkaar. 
Daarnaast hebben ook wij die goede arbeidsvoorwaarden en krijg je een individueel keuzebudget van 17,05%. De inschaling is in onderling overleg en afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je een vraag? Neem dan contact op met Tineke Verdonk (teammanager HR en Ondersteuning) of Wieke van Mourik (teammanager ruimte) via  0318 – 578 150. Meer informatie over onze gemeente vind je hier op de site.  

Solliciteren

Herken je jezelf in deze functie en heb je zin om bij ons aan de slag te gaan, solliciteer dan direct door je CV en motivatie te mailen naar t.verdonk@renswoude.nl