Heb je hart voor jongeren en gezinnen die met complexe uitdagingen in het leven te maken hebben? We zoeken een jeugdconsulent die van aanpakken weet, een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en je bent in staat situaties vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Je hebt een klantgerichte houding en gaat altijd uit van de sterke kanten en mogelijkheden van het kind en het gezin.

De gemeente

Met ca. 5.750 inwoners is Renswoude de kleinste zelfstandige gemeente in de provincie Utrecht en Renswoude groeit nog steeds. De bewoners zijn daar trots op. De vraag voor de inwoners is niet óf Renswoude zelfstandig moet blijven, maar hoe Renswoude vanuit die gewenste zelfstandigheid een voorbeeldgemeente kan zijn! Je inzet wordt dan ook door de inwoners gewaardeerd. De schaalgrootte van de gemeente brengt met zich mee dat er een grote onderlinge betrokkenheid is, er korte lijnen met het bestuur zijn en een grote afwisseling in het werkpakket. Kortom je staat midden in de Renswoudse samenleving. Sinds 2023 heeft de gemeente een nieuw gemeentehuis; een moderne en comfortabele werkomgeving met alle mogelijke voorzieningen. Daarnaast behoort thuiswerken uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Dit ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van zowel eenvoudige als complexe aanvragen en adviseert en informeert kinderen, jeugdigen, ouders en opvoeders op alle levensdomeinen en gaat daarbij uit van eigen kracht, zelfregie en participatie.

Je belangrijkste taken zijn:

  • Je ondersteunt een gezin bij het maken van een eigen plan of stelt zelf het ondersteuningsplan op en zorgt voor een goede overdracht naar de zorgaanbieder;
  • Je voert zelf de regie en bewaakt de uitvoering en de kwaliteit van het zorg- en ondersteuningsplan;
  • Je bemiddelt en intervenieert bij crisissituaties, vermoedens van kindermishandeling en/of bedreiging van een gezonde ontwikkeling van het kind.

Wij vragen

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding zoals MWD, SPH, Social Work of Pedagogiek en je bent in het bezit van een SKJ-registratie;
  • Je hebt recente ervaring als jeugdconsulent en/of minimaal 2 jaar recente werkervaring in het brede werkveld van de jeugdzorg en het voeren van casusregie;
  • Je hebt ervaring in het werken bij crisissituaties, vermoedens van kindermishandeling en/of bedreiging van een gezonde ontwikkeling van het kind. Je kunt situaties herkennen waarbij de veiligheid van kinderen in het geding is, bent in staat om adequaat te reageren; 
  • Je hebt kennis van en inzicht in het hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
  • Je hebt flexibiliteit, enthousiasme en durf om de professionele ruimte te pakken en buiten de gebaande paden te treden.

Wat wij bieden

Wij zijn een organisatie die op jou wacht. Die heel blij wordt van elk talent dat ons komt versterken en waarin ruimte is voor eigen initiatief. Je komt in een collegiaal team, met een afwisselend en breed werkpakket. Wij bieden ruimte voor eigenaarschap en willen graag dat jij je persoonlijk verder ontwikkelt. Hier ervaar je op de compacte schaal van Renswoude hoe alles in een gemeente in elkaar grijpt en van invloed is op elkaar. 
Daarnaast hebben ook wij die goede arbeidsvoorwaarden en krijg je een individueel keuzebudget van 17,05%. De inschaling is in onderling overleg en afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je een vraag? Neem dan contact op met Tineke Verdonk (teammanager HR en Ondersteuning) of Ermelinde Moonen (coördinator Dorpsteam) via telefoonnummer 0318 – 578 150. Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op deze website.  

Solliciteren

Herken je jezelf in deze functie en heb je zin om bij ons aan de slag te gaan, solliciteer dan direct door je CV en motivatie te mailen naar t.verdonk@renswoude.nl