Als kinderburgemeester is Sanne van den Brink ook in de afgelopen periode weer actief geweest. Zo ging zij op werkbezoek bij de stichting BO viert FEEST in Veenendaal en werkt ze mee aan de Dodenherdenking op 4 mei.

Sanne en Marja van Waveren naast een auto, volgeladen met pakketten

Werkbezoek BO viert FEEST.

De stichting BO viert FEEST heeft als doel om zoveel mogelijk basisschoolkinderen uit arme gezinnen een gratis verjaardagsfeest aan te bieden. 

In een gevulde verjaardagsbox vinden de kinderen alles voor een feestje: slingers, uitnodigingen, snoepgoed, een kadootje, tegoedbonnen voor bijvoorbeeld taart-ingrediënten en uiteraard een kinderfeestje. De kinderfeestjes worden volledig gefinancierd door giften van particulieren en sponsoren.

Ook kinderen uit Renswoude behoren tot de doelgroep van BO viert FEEST. Bij haar sollicitatie gaf onze kinderburgemeester al aan hoe belangrijk zij het vindt dat iedereen mee kan doen, of je nu arm bent of iets rijker, in Nederland geboren bent of daarbuiten. Daarom bracht zij samen met burgemeester Doornenbal een bezoek aan het depot van de stichting en hielp zij, samen met vrijwilliger Marja van Waveren mee met het uitdelen van de verjaardagsboxen voor de maand mei in de bibliotheek in Veenendaal. Ieder kind verdient een feestje, dat vond Sanne ook!
 

Dodenherdenking 2023

Sanne leest gedicht tijdens Dodenherdenking 2023

Op donderdag 4 mei was de jaarlijkse herdenking, dit keer in de Gereformeerde kerk. Op de rotonde bij het monument las Sanne, in aanwezigheid van belangstellenden, genodigden en pers een gedicht voor wat zij samen met haar opa speciaal voor deze gelegenheid had geschreven: ‘Een bevende aarde’.