Veel mensen voelen zich wel eens alleen of niet met elkaar verbonden. Om eenzaamheid tegen te gaan en onderlinge verbinding te zoeken is de kopgroep ‘Renswoude voor Elkaar’ opgericht. De maand oktober willen wij, net als vorig jaar wederom in het teken van verbinding zetten. Houd daarom je agenda vrij op donderdagavond 6 oktober en zaterdagmiddag 15 oktober. 

De gemeente Renswoude heeft zich aangesloten bij het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ om de trend van eenzaamheid te doorbreken. Het lokale plan wordt uitgevoerd door de kopgroep “Renswoude voor elkaar.” Deze bestaat uit vertegenwoordigers van onder andere SWO, Buurtgezinnen, de kerken, de bibliotheek, Taalhuis Renswoude en de gemeente. 

Op donderdagavond 6 oktober organiseert men een werkatelier voor inwoners, vrijwilligers én professionals die wel eens eenzaamheid signaleren of in aanraking komen met (mogelijk) eenzame inwoners. Hoe maak je dit bespreekbaar? Wat kan jij betekenen? Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens het interactieve werkatelier.

Daarnaast wordt op zaterdagmiddag 15 oktober in en rondom de bibliotheek een gezellige en feestelijke middag georganiseerd voor alle inwoners. Informatie over locatie, tijdstip en aanmelding voor beide bijeenkomsten volgt later.