De gemeente Renswoude heeft zich aangesloten bij het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’. In oktober is er een werkatelier georganiseerd met als thema: Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken. Daarnaast is er een ontmoetingsmiddag in de bibliotheek geweest. 

Niet één maand per jaar, maar het hele jaar een verschil maken

Gezamenlijk kunnen we, met een klein gebaar, het verschil maken voor iemand die zich eenzaam voelt. Heeft u een familielid, vriend of buur die misschien wel behoefte heeft aan extra contact? Af en toe samen wandelen, videobellen, koken of bijvoorbeeld een museumbezoek, kan echt veel voor diegene betekenen. 

Daarnaast zijn er ook veel activiteiten en voorzieningen waar u naar toe kunt gaan. Zo organiseert de SWO diverse activiteiten op het gebied van beweging, ontspanning en ontmoeting. U kunt contact opnemen met Rianne van Ginkel via 06- 51 64 75 25, of www.swo-sr.nl(externe link). In de bibliotheek vinden er regelmatig activiteiten plaats zoals creatieve avonden, sjoelen, lezingen, voorlezen aan kinderen en meer. U vindt hier meer informatie over via www.bibliotheekzout.nl(externe link) of 0318- 575 151

Zorg of ondersteuning nodig?

Heeft u zorg of ondersteuning nodig? Of weet u niet van welke voorzieningen u gebruik kunt maken? Dan kunt u contact opnemen met het Dorpsteam van de gemeente via 0318 578 150, of stuur uw vraag naar dorpsteam@renswoude.nl

Het lokale plan wordt uitgevoerd door de kopgroep “Renswoude voor Elkaar” (bestaande uit vertegenwoordigers van o.a. SWO, Buurtgezinnen, de kerken, Bibliotheek/ Taalhuis en de gemeente).