Als onderdeel van ‘Renswoude Vitaal’ is op donderdag 14 oktober om 15.00 uur de 'Sporthub Renswoude’ officieel aan het publiek gepresenteerd in Sporthal en Sportcafé de Hokhorst. De maand oktober staat natuurlijk ook in het teken van ‘Renswoude voor elkaar’. Daarom zijn er deze maand elke donderdagmiddag leuke sport- en beweegactiviteiten met een gezellige nazit in en rondom De Hokhorst voor iedereen vanaf 50 jaar. Deze en alle andere activiteiten kunt u terugvinden op www.renswoudevitaal.nl. Inschrijven kan ook direct via de website.

Gisteren was ‘de hub’ extra feestelijk door de officiële publiekspresentatie door Caroline van der Helm en Kees Eskes, leden van het kernteam, waarbij er ook nog eens waardecheques werden uitgedeeld aan een ieder die een project heeft geïnitieerd en gedeeltelijk ook al heeft gerealiseerd binnen ‘Renswoude Vitaal’. Verder was er een afvaardiging vanuit NOC*NSF voor ondersteuning aan de lokale sportverenigingen, werd er een presentatie gegeven door Fysio4All over de projecten ‘Gezinsaanpak’ en ‘Fitheidstest’ en werd de middag al napratend afgesloten onder genot van een drankje en hapje.

Om uw geheugen nog even op te frissen: De doelstellingen van het begin dit jaar gesloten Sport- & Vitaliteitsakkoord zijn ten eerste elke inwoner van Renswoude een leven lang plezier in sport en bewegen te bieden. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving en op ieders eigen niveau. Niet alleen als sporter, maar ook als betrokken vrijwilliger of toeschouwer. Ten tweede willen we iedereen de kans geven vitaal oud te worden, in een relatief goede gezondheid en met een goede kwaliteit van leven. Het lokale akkoord is bekend onder de projectnaam ‘Renswoude Vitaal’.

Het is wel duidelijk dat er met de uitvoering van het akkoord nu al een flinke impuls is gegeven aan sport, bewegen, vitaliteit en een gezonde levensstijl. De coördinatie van de uitvoering is de verantwoordelijkheid van het kernteam ‘Renswoude Vitaal’, waarin diverse partijen te vinden zijn die al aan de wieg van ons lokale Sport & Vitaliteitsakkoord hebben gestaan. Informatie over het akkoord en het kernteam kunt u hier vinden: www.renswoudevitaal.nl.

Deelnemers sportakkoord met uitgereikte cheques