HOME  |  DigiD

DigiD

Bij de gemeente Renswoude kunt u inloggen met uw DigiD.
DigiD (spreek uit: "Diegiedee") staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een inlogcode. Voortaan kunt u met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Voor Renswoude betekent het gebruik van DigiD dat u een aantal formulieren voor het indienen/aanvragen van diensten en producten online kunt invullen en opsturen. Vaak zijn er dan twee varianten van die formulieren, een voor gebruik met en een voor gebruik zonder DigiD.

In drie stappen een eigen DigiD.

Voor het verkrijgen van uw inlogcode, hoeft u zich maar één keer aan te melden. Dat gaat eenvoudig:

  • Stap 1: Op www.DigiD.nl  gaat u naar ‘Aanvragen DigiD’.

  • Stap 2: U vult uw burgerservicenummer, geboortedatum, postcode en huisnummer in. Ook kiest u zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. DigiD stuurt dan per post een persoonlijke activeringscode naar het (huis)adres zoals u bekend bent bij uw gemeente.

  • Stap 3: Door de activeringscode samen met uw gebruikersnaam met wachtwoord in te vullen op het DigiD-activerings scherm (op www.DigiD.nl, kiest u voor ‘Activeren DigiD’) activeert u uw registratie. U bevestigt nogmaals uw wachtwoord, of u kiest voor een nieuw wachtwoord, waarmee u voortaan gebruik kunt maken van een groeiend aantal elektronische overheidsdiensten.

Meer informatie over DigiD en het aanvragen van een persoonlijke gebruikersnaam met wachtwoord