Als onderdeel van het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, worden er vanuit Renswoude voor elkaar verschillende activiteiten georganiseerd om onderlinge verbinding tussen inwoners te stimuleren. 

Getekende kaarten

Het weekend van 29 en 30 september was hier een feestelijke aftrap van, waarbij jong en oud samen kwamen.

Vrijdagavond 29 september was de openingsavond van de activiteiten. Aan het begin van de avond deed wethouder Eskes een oproep aan de aanwezigen: ‘Kijk naar elkaar om en neem, bijvoorbeeld, iemand uit de buurt eens mee naar een activiteit. 
De trend van groeiende eenzaamheid kunnen we namelijk alleen met elkaar doorbreken.’

Ook kinderen zijn van belang bij de aanpak tegen eenzaamheid. Een klein gebaar kan al verschil maken. Zo hebben de leerlingen van basisschool De Stifthorst een kaart gemaakt voor iemand in hun omgeving die dit goed kan gebruiken. Bijvoorbeeld voor een buurman die niet zo vaak bezoek krijgt, iemand die ziek is of een kind dat gepest wordt. 

In oktober worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor onze inwoners. Zo is er op dinsdagmiddag 24 oktober een werkatelier voor vrijwilligers en professionals over samenwerking in Renswoude. U kunt zich hier nog voor aanmelden via a.mulder@renswoude.nl.