Afgelopen najaar heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de tevredenheid van de huurders van ons Woningbedrijf. Er zijn digitale én schriftelijke enquêtes gestuurd naar alle huurders en ruim 47% heeft deze enquête ingevuld en geretourneerd. 
Het Woningbedrijf heeft aan de deelname een verloting gekoppeld. 
 

Drie huurders konden respectievelijk een hele, een halve of een kwart maandhuur winnen. De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor het Woningbedrijf aanleiding om de dienstverlening in de toekomst verder te verbeteren en om een aantal onderdelen snel verder te ontwikkelen. Over het algemeen waren onze huurders tevreden en dat stemt ons natuurlijk positief.
 
Veel antwoorden op vragen over uw huurwoning, of huren in Renswoude in het algemeen, vindt u op  renswoude.nl/woningbedrijf. Daarnaast kunt u ons op een aantal manieren bereiken:

  • Reparatieverzoeken geeft u bij voorkeur door via het formulier Reparatieverzoek hier op de site. U kunt ook een mail sturen mailt u naar woningbedrijf@renswoude.nl of bellen met 0318-578 150.
  • Een huuropzegging doet u via www.renswoude.nl/huuropzegging. U moet het formulier met uw DigiD invullen. Uiteraard kunt u ook een brief sturen aan het Woningbedrijf waarin u de huur opzegt. Vermeld in deze brief uw huuradres en het nieuwe adres. Houd rekening met de opzegtermijn.
  • Vragen over de huurbetaling kunt u mailen naar huur@renswoude.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Marion de Back via 0318 578 178
  • Voor overige vragen mailt u naar i.walda@renswoude.nl of bel op maandag, dinsdag of donderdag naar 0318-578150 en vraag naar Ingrid Walda. 
  • Ingrid heeft een spreekuur op iedere eerste en derde dinsdag van de maand tussen 14.00 en 15.00 in de bibliotheek, aan de Van Reedeweg 77.