De 10-jarige Jelte Bouman is de tweede kinderburgemeester van de gemeente Renswoude. Jelte, die tijdens een groepssollicitatiegesprek gekozen werd uit drie kandidaten, gaat het ‘ambt’ bekleden in 2022 als opvolger van Daantje Kluts. Volgens burgemeester Doornenbal viel hij op door zijn betrokken en enthousiaste manier van spreken over de onderwerpen die hem aan het hart gaan.

Kinderburgemeester Daantje Kluts met haar opvolger Jelte Bouman

Jelte gaat burgemeester Doornenbal het komende jaar assisteren bij diverse gelegenheden en regelmatig contact met haar hebben om zaken die onder kinderen spelen te bespreken. Hij kijkt hier heel erg naar uit en gaat zeker tijd vrij maken om zijn taak een goede invulling te geven. Want Jelte is druk met zijn hobby’s, zo is hij gek op gamen en op ouderwetse bordspelletjes. Daarnaast wandelt hij graag in het bos, zeker in de herfst want dan kan hij paddenstoelen zoeken. Natuur en milieu zijn dan ook onderwerpen waar Jelte graag mee aan de slag wil als kinderburgemeester.

In de raadsvergadering van 18 januari aanstaande wordt Jelte geïnstalleerd en ontvangt hij de ambtsketen van Daantje, de kinderburgemeester van 2021. De ambtsketen heeft de gemeente speciaal voor de functie van kinderburgemeester laten maken.