HOME  |  Inwoners  |  Verloren of gevonden voorwerpen

Verloren of gevonden voorwerpen

Wij werken met de website verlorenofgevonden.nl.
Het grote voordeel is dat de voorwerpen in een landelijk overzicht worden geplaatst.                                naar verlorenofgevonden.nl >

Voorwerp verloren

Op verlorenofgevonden.nl kunt u controleren of het voorwerp al gevonden is. Als dat zo is kunt u laten weten dat u de eigenaar bent. Het contact met de vinder wordt geregeld via de gemeente. Als het nog niet is gevonden, meldt u het voorwerp aan via de site. U ontvangt een bevestiging die u eventueel ook voor uw verzekering kunt gebruiken.

Gevonden voorwerp

Het melden van een gevonden voorwerp waarvan de eigenaar niet bekend is, is verplicht. Als u een gevonden voorwerp aanmeldt, ontvangt u een bewijs van de melding. U kunt het voorwerp bij de gemeente brengen maar u mag het ook thuis bewaren. U bent dan wel verplicht het te onderhouden. Als de eigenaar zich binnen een jaar niet meldt, kunt u zelf eigenaar worden. Ook als u het bij de gemeente heeft afgegeven. U kunt bij de melding aangeven of u dit wilt.

Overgang

De gevonden voorwerpen die het afgelopen jaar bij de gemeente zijn gemeld, worden alsnog op de site aangemeld. De verloren voorwerpen niet, deze kunt u beter zelf melden. Wij weten namelijk niet altijd of het voorwerp inmiddels is teruggevonden. Bovendien kunt u gelijk controleren of het misschien als gevonden is aangemeld.

• Heeft u een OV-chipkaart of bankpas gevonden?

Als u een losse kaart heeft gevonden, kunt u dit beter melden bij de instantie waar die kaart van is.