HOME  |  Inwoners  |  Buurtpreventie

Buurtpreventie

WhatsAppgroepen voor buurtpreventie

Samen zorgen we voor een veilige woon- en leefomgeving. Er is steeds vaker behoefte aan onderlinge communicatie tussen buurtbewoners. Een goed voorbeeld daarvan zijn WhatsApp-groepen. Via WhatsApp houden bewoners in hun eigen buurt een extra oogje in het zeil.

WhatsApp-groepen in Renswoude kunnen goed werken tegen allerlei vormen van criminaliteit en overlast. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in de wijk en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel bewoners.

Het invoeren van WhatsApp groepen in Renswoude betreft een burgerinitiatief dat de gemeente en de politie van harte ondersteunt.  

Aanmelden

U kunt zich direct via de website aanmelden voor deelname aan buurtpreventie via WhatsApp.  Het formulier daarvoor vindt u bij de spelregels.


 • Spelregels en aanmelden

  Voor een functionerende WhatsApp-groep is het belangrijk dat iedereen zich aan de spelregels houdt. Daarom vragen wij u deze goed te lezen. Onderaan de regels vindt u het aanmeldformulier.

  lees meer
 • Wat is WhatsApp

  WhatsApp is een applicatie om berichten, bestanden en foto┬┤s met elkaar uit te wisselen. Om WhatsApp te kunnen gebruiken heb je een smartphone met een databundel (of Wifi-verbinding) nodig. Dan is het versturen van de berichten gratis.

  lees meer
 • Meer informatie en indeling van de groepen.

  lees meer