De energiekosten zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Bijna iedere inwoner merkt dat direct of indirect. Als u moet rondkomen van een laag inkomen, is dat een groot probleem. Daarom heeft de Rijksoverheid besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag van 800 euro krijgen.

Wat moet u doen?

... als u een bijstandsuitkering krijgt

U hoeft niets te doen. De energietoeslag wordt rond 2 mei 2022 aan u overgemaakt.

... als u geen bijstandsuitkering krijgt maar wel de Grebbepas gebruikt 

Vanaf 16 mei kunt u de energietoeslag aanvragen op www.grebbepas.nl(externe link).

... als u een laag inkomen heeft maar nog geen gebruik maakt van de Grebbepas? 

De Grebbepas is er voor mensen met een laag inkomen. Hierop staat een tegoed dat past bij de regelingen waar u recht op heeft. U kunt de pas aanvragen op www.grebbepas.nl(externe link).
Vindt u het moeilijk om de pas zelf aan te vragen? Neem dan contact op met de Formulierenbrigrade. Zij helpen u gratis bij het invullen van het aanvraagformulier. Hiervoor kunt u contact opnemen met Rianne van Ginkel, zij is bereikbaar via 06 51 64 75 25 of via r.vanginkel@swo-sr.nl.

Heeft u betalingsproblemen?

Kunt u nu uw energienota al niet meer betalen of heeft u al schulden? Neem dan contact op met het Budgetloket. Zij kunnen u helpen om uw financiën weer onder controle te krijgen. Zij zijn bereikbaar via 0318-53 88 30 of via budgetloket@veenendaal.nl