Bent u benieuwd hoe u uw huis kunt verduurzamen, om zo uw energierekening te verlagen? Kom dan langs bij de Energiecaravan of bibliotheek Z.O.U.T voor een gratis, onafhankelijk en deskundig advies. 

Daar krijgt u een gratis advies voor het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips of radiatorfolie; deze kunt hier gratis meenemen. Ook kunt u hulp krijgen bij het aanvragen van gemeentelijke en/of ISDE-subsidies.

Energiecaravan

De Energiecaravan komt van december 2023 tot en met april 2024 naar Renswoude en wel op de volgende momenten:

  • Elke 5e van de maand staat de Energiecaravan bij sporthal de Hokhorst.  
  • Elke 15e van de maand staat de Energiecaravan op het Dorpsplein.

De openingstijden

  • In de ochtend enkel op afspraak. Aanmelden doet u eenvoudig via www.energieloketrenswoude.nl(externe link)
  • In de middag kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur vrijblijvend binnenlopen.
  • In de avond zonder afspraak tussen 18.00 en 20.00 uur.

Informatietafel in de bibliotheek

In de bibliotheek is een permanente informatietafel aanwezig. Daarnaast is elke 3e woensdag van de maand de adviseur van de Energiecaravan in de bibliotheek aanwezig om uw vragen over energiebesparing en verduurzaming van uw woning te beantwoorden.

Waarom helpt de gemeente met het geven van gratis advies?

De energiekosten zijn aanzienlijk gestegen. Als gemeente willen wij u helpen energie te besparen en/of te isoleren, zodat u geld kunt besparen op uw energierekening. De uitdaging is het maken van de juiste keuzes. Zoveel mogelijkheden en opties; wat is de juiste en hoe krijg je het voor elkaar? Het begint met goede, onafhankelijke informatie over welke maatregelen haalbaar en zinvol zijn in uw situatie. Daarom halen we de Energiecaravan naar onze gemeente met als motto: Samen doen, Renswoude op Groen!

Deskundig en onafhankelijk

Een bezoek aan de Energiecaravan kost u niets. De adviseurs hebben verstand van het verduurzamen van woningen en zijn onafhankelijk. Zij helpen u in het gesprek op weg om de juiste keuzes te maken voor bijvoorbeeld besparen en isoleren. Ook wijzen zij u de weg in mogelijke subsidiekeuzes of zelfs een Warmtefondslening eventueel tegen 0% rente. En ja, ook kleine maatregelen helpen om energie en dus geld te besparen!

Zet u als reminder de data alvast in uw agenda? 

Voor vragen over de Energiecaravan is adviseur Teun van Roekel bereikbaar via teun@energieloketrenswoude.nl of 06-107 312 61