In Renswoude willen we dat iedereen mee kan doen. Ook inwoners met een laag inkomen. Daarom is er de Grebbepas. Deze pas is bedoeld om inwoners met een laag inkomen op een makkelijke manier gebruik te laten maken van de minimaregelingen, waar zij recht op hebben. 

Dit kan bijvoorbeeld een bijdrage zijn voor sportieve en culturele activiteiten, leuke uitjes, kleding en noodzakelijke schoolbenodigdheden voor uw kinderen.

Alle regelingen staan sinds december 2021 op de Grebbepas, in plaats van te werken met losse bonnetjes of coupons. Op de pas staat een persoonlijk tegoed dat besteed kan worden bij diverse aangesloten aanbieders, zoals bij de sportclub, lokale horeca of een kledingwinkel. Het aanbod is hetzelfde voor mensen in Renswoude, Rhenen en Veenendaal. Mensen hebben zelf de keuze of ze hun tegoed willen uitgeven in de online webshop of door de pas te laten scannen bij de lokale aanbieder. 

Meer weten over de Grebbepas, bijvoorbeeld of u recht heeft op de Grebbepas of hoe u de pas kan aanvragen? Kijk op www.grebbepas.nl(externe link), of neem contact op met Bureau Minimaregelingen via 033 - 3035 460 (tussen 09:00u – 12:00u en 13:00u – 15:00u).