HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Werken bij de gemeente

Werken bij de gemeente

Renswoude is met zo’n 5.500 inwoners de kleinste gemeente in de provincie Utrecht. Onze ambities zijn echter groot! Samen met onze inwoners werken we als bestuur en medewerkers hard aan een dorp waar het fijn wonen en werken is. De kleine schaal zorgt voor een grote onderlinge betrokkenheid, korte lijnen met het bestuur en veel afwisseling in het werk.

De belangrijkste ambitie voor de gemeente Renswoude is haar historische zelfstandigheid. De vraag is niet óf Renswoude zelfstandig moet blijven, maar hóe Renswoude vanuit die gewenste zelfstandigheid een voorbeeldgemeente kan zijn. Als toekomstbestendige organisatie ligt de focus daarbij op de randvoorwaarden bestuurskracht, financieel gezond, constructieve bijdrage aan regionale samenwerking en administratief op orde. De gemeente Renswoude investeert in haar ambtelijke organisatie en is een organisatieontwikkeltraject gestart met als doel dit te realiseren. In april heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de bouw van een nieuw, modern, gemeentehuis.

 • Medewerker bestuurssecretariaat, (22 uur per week)

  Als medewerker bestuurssecretariaat vorm je samen met drie collega’s het bestuurssecretariaat. Je werkt vooral voor het college van burgemeester en wethouders en voor de raad (griffie). Daarnaast ondersteun je het managementteam bij bijvoorbeeld het inplannen van afspraken. Het bestuurssecretariaat is ondergebracht bij de afdeling bedrijfsvoering en dienstverlening.

  Wij zoeken iemand voor dinsdag, woensdag en donderdag.

  lees meer
 • Adviseur Financieel Beheer (32 uur per week)

  Als adviseur financieel beheer vorm je samen met de strategisch financieel adviseur en drie administratieve medewerkers het team bedrijfsvoering. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de accountant, stelt producten op uit de planning en control cyclus en adviseert over hoe financiële processen beter kunnen. Door de kleine schaal van de gemeente is er veel ruimte voor inbreng en ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan werkzaamheden.

  lees meer
 • Strategisch Financieel Adviseur (32 uur per week)

  Als strategisch financieel adviseur vorm je samen met de adviseur financieel beheer en drie administratieve medewerkers het team bedrijfsvoering. In jouw functie speel je een belangrijke rol in het financiële beleid van de gemeente, stel je een aantal producten op vanuit de P&C cyclus en adviseer je het MT. Waar nodig informeer je het college en spar je met collega’s van de verschillende afdelingen. Door de kleine schaal van de gemeente is er veel ruimte voor inbreng en ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan werkzaamheden.

  lees meer
 • Informatiemanager DIV (30 uur per week)

  Als informatiemanager ben je samen met een duo-informatiemanager verantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen gemeente Renswoude. Je richt je vooral op beleid en het digitale archief, maar je doet ook enkele operationele werkzaamheden. Je brengt in kaart welke informatiestromen er zijn, beheert en coördineert deze en adviseert hierover aan collega’s en het MT. Je vindt het leuk om de digitale kant van DIV te beheren, maar je weet ook dat hier een kwalitatieve archiefwaardige basis aan ten grondslag ligt. Door de kleine schaal van de gemeente is er veel ruimte voor inbreng en ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan werkzaamheden.

  lees meer
 • Stageplaatsen

  Het is niet altijd mogelijk om een stageplaats te bieden. Dit is onder andere afhankelijk van het aanbod van stagiaires en van de opleiding waarvoor een plaats gezocht wordt. Ben je op zoek naar een plaats voor je stage dan kun je contact opnemen met het secretariaat via e-mail secretariaat@renswoude.nl.

 • Vrijwilligerswerk

  In Renswoude en omgeving zijn veel vrijwilligersorganisaties actief. Veel daarvan zijn op zoek naar geschikte vrijwilligers en hebben voor hen ook veel te bieden.

  lees meer