HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Persberichten  |  Renswoude meest veelbelovende Global Goals gemeente van Nederland.

Renswoude meest veelbelovende Global Goals gemeente van Nederland. (21-01-2019)

Dit item is verlopen op 03-03-2019.

Vrijdag 18 januari jl. maakte VNG International bekend dat Renswoude is gekozen als meest veelbelovende Global Goals gemeente van Nederland. Wethouder Sander van ’t Foort nam de prijs van VNG International in ontvangst van Minister Kaag en VNG-voorzitter Van Zanen.

Wethouder Van ’t Foort: ‘Wat een leuke verassing van VNG International! Dit is een flinke opsteker voor onze gemeente en regio. Daar gaan we werk van maken!’

Global Goals

In 2015 zijn 17 internationale duurzaamheidsdoelstellingen vastgesteld. Deze doelen zien bijvoorbeeld op een goede zorg voor ons klimaat en een duurzame energievoorziening. Regio FoodValley heeft onlangs aangegeven om deze doelen te verwerken in de strategische agenda. Ook  Renswoude gaat met deze duurzaamheidsdoelstellingen aan de slag en doet mee aan de campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’. Drie duurzaamheidsthema’s staan bij de gemeente Renswoude centraal: energie, klimaat en afval. Het doel is Renswoude en de regio een stukje groener te krijgen zodat ook onze kleinkinderen – en hun kinderen – kunnen genieten van onze regio.