HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Persberichten  |  Nieuw en ruimer kindcentrum aan De Hokhorst in Renswoude

Nieuw en ruimer kindcentrum aan De Hokhorst in Renswoude (24-08-2017)

Dit item is verlopen op 30-11-2017.

Kindcentrum Het Borghonk aan De Hokhorst in Renswoude wordt vernieuwd. Het huidige semi-permanente gebouw is te klein en wordt vervangen door een nieuw kindcentrum dat plaats biedt aan peutergroepen, dag-, tussen- en buitenschoolse opvang. Gea en Evert Veldhuizen van Het Borghonk en de gemeente Renswoude ondertekenden een koopovereenkomst voor de aankoop van de benodigde grond. Het is de verwachting dat het nieuwe kindcentrum rond de voorjaarsvakantie van 2018 de deuren kan openen.

Het huidige kindcentrum is gevestigd in een semi-permanente behuizing. In 2010 werd voor deze unit een vergunning voor drie jaar afgegeven en eenmaal verlengd. De familie Veldhuizen besloot om het semi-permanente gebouw te vervangen door nieuwbouw. Het nieuwe kindcentrum wordt op ongeveer 50 meter van de huidige locatie gebouwd. Op die manier kunnen meer kinderen worden gehuisvest in een aan de eisen van deze tijd voldoend kindcentrum. “In het nieuwe kindcentrum is straks plaats voor 24 kinderen die gebruik willen maken van de dagopvang. Ook is er plek voor zo’n 60 kinderen die naar de buitenschoolse opvang willen komen. We verzorgen straks ook voor de Borgwalschool de tussenschoolse opvang; dat gebeurt nu nog op de school zelf, maar straks bij ons”, aldus Gea Veldhuizen. “Daarnaast organiseren we straks – in plaats van de peuterspeelplaatsen – peutergroepen waar 16 peuters per dagdeel kunnen komen.”

Opening

Nu de aankoop van het perceel grond is geregeld, kan worden gestart met de bouw van het nieuwe kindcentrum. “We hadden gehoopt iets eerder met de bouw te kunnen starten, maar richten ons nu op de opening van het kindcentrum rond de voorjaarsvakantie van 2018.” Het kindcentrum wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Van Huigenbos uit Renswoude.