HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Persberichten  |  Landelijke primeur voor Renswoude, plaatsing Badkamer Uitbuik Module

Landelijke primeur voor Renswoude, plaatsing Badkamer Uitbuik Module (29-06-2017)

Woensdag 28 juni jl. had het Woningbedrijf Renswoude een landelijke primeur. De eerste Badkamer Uitbuik Module (BUM) werd geplaatst aan de Van Reedeweg als onderdeel van een renovatieproject van 24 woningen. Burgemeester Doornebal-Van der Vlist gaf het startsein voor het plaatsen van de BUM. “Hier staat een trotse burgemeester. Met de plaatsing van deze BUM vergroten we de kwaliteit van de woningen in een keer naar de eisen van deze tijd en zijn ze daarmee toekomstbestendig”.

Het grootste deel van de huidige woningvoorraad bestaat uit naoorlogse rijtjeswoningen die doorgaans op een goede locatie liggen. Alleen het comfort op de slaapverdieping laat te wensen over. Zo is de douchecel aan de krappe kant voor gezinnen en ontbreekt er een toilet. Dit laatste is vooral voor de groeiende groep ouderen erg lastig. Als dit aangepakt wordt kunnen de bewoners voor een langere tijd prettig in hun huurwoning blijven wonen. Om die reden plaatst het Woningbedrijf Renswoude op woensdag 28 juni de eerste BUM. Met de plaatsing wordt het badkameroppervlak binnen 2 dagen verdubbeld zodat er plek is voor een douche, toilet, wastafel en ook een wasmachine en wasdroger. Daarmee krijgen de  huurders meer wooncomfort tegen minimale overlast en wordt de levensduur van de woningen verlengd.

Van de plaatsing is ook een filmpje gemaakt. Dat kunt u bekijken op: https://t.co/PTGPQkbmu6