HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Persberichten  |  Koninklijke onderscheiding voor mw. M.M. van de Bor-Slot

Koninklijke onderscheiding voor mw. M.M. van de Bor-Slot (26-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Burgemeester Doornenbal heeft op donderdag 26 april tijdens de jaarlijkse Lintjesregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan mevrouw M.M. (Ria) van de Bor-Slot.

Mevrouw M.M. (Ria) van de Bor-Slot

Ria van de Bor ontvangt haar onderscheiding voor haar langdurige en bijzonder actieve inzet om kinderen te onderwijzen over de natuur. Al sinds 1998 is Ria actief op het gebied van natuureducatie. Dit begon met haar activiteiten op de jaarlijkse Boomfeestdag waarbij ze met kinderen uiteenlopende leerzame activiteiten onderneemt in de natuur. Sindsdien is ze samen met andere vrijwilligers van basisscholen in de omgeving van Renswoude actief gebleven om kinderen meer te leren over de natuur en de rijke cultuurhistorie in de leefomgeving van deze jonge kinderen.

Sinds 2008 heeft Ria haar activiteiten uitgebreid en is ze ook nauwer betrokken geraakt bij Stichting Het Utrechts Landschap. In het oog springend is haar project Van Luchtkasteel tot Dassenburcht in het kasteelpark Renswoude. Van deze succesvolle activiteit is zij de onbetwiste “moeder”. Het betreft een uitgebreid project waarbij basisschoolklassen elk jaar natuureducatie krijgen als onderdeel van hun reguliere lesprogramma. Ondersteund met veldlessen in het kasteelpark natuurlijk. Kenmerkend voor haar is dat zij (goedgemutst en enthousiast) altijd het voortouw heeft genomen en elk jaar weer nieuwe energie en initiatieven meebrengt. Daardoor is tot op de dag van vandaag het natuureducatieprogramma nog steeds interessant, leuk en erg waardevol. Inmiddels hebben generaties kinderen hun kennis over natuur en cultuurhistorie in Renswoude dankzij Ria kunnen uitbreiden.