HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Persberichten  |  Duurzame wijkgame gelanceerd

Duurzame wijkgame gelanceerd (13-07-2020)

Dit item is verlopen op 30-09-2020.
wethouder overhandigt spel aan leerling

Donderdag 9 juli heeft wethouder Marieke Teunissen het eerste exemplaar van de duurzame wijkgame overhandigd aan de Christelijke Basisschool de Borgwal.

Projectwethouder Marieke Teunissen: “Met dit initiatief wil de gemeente een volgende duurzame stap maken en laten zien dat het leuk is om te werken aan een duurzaam Renswoude. Samen met haar inwoners. De wijkgame helpt je om een overzicht te krijgen wat je allemaal zelf kan doen en wat bij je past." 

De wijkgame ‘Doezaam’, wat staat voor samen duurzaam doen, is allereerst gewoon een leuk spel om te spelen. In het spel wordt inzicht gegeven in  mogelijkheden om duurzaam te doen, zoals lokaal voedsel, carpoolen, hergebruik van materialen etc. Spelers van het spel kunnen kiezen welke duurzame actie bij hun past. Vervolgens worden op een online omgeving suggesties gedaan die het nemen van de actie laagdrempelig maken. Dit kan zijn door een verwijzing naar een lokale organisatie of een aanvraagformulier wat je nodig hebt om iets aan te vragen. De wijkgame wordt via de basisschool in de wijk gelanceerd. Bewustwording bij de jeugd is immers belangrijk voor nu en de toekomst. 

De gemeente lanceert in samenwerking met CBS de Stifthorst dit spel ook in de andere wijken in Renswoude. Er komt dan mogelijk wel een variant om zo goed mogelijk aan te sluiten bij deze wijken, waar over het algemeen meer bestaande, oudere woningen staan.kaarten op tafel, kinderen spelen spel