HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Persberichten

Persberichten

 • Lancering circulair straatmeubilair

  (16-10-2020)

  Voor de zomer heeft de gemeente Renswoude al aangekondigd een primeur te hebben. En nu is het zover. Deze week zijn de eerste volledig circulaire straatmeubels geplaatst in de wijk Beekweide. Wethouder Marieke Teunissen: “Hiermee zet Renswoude weer een mooie stap naar een duurzame en circulaire lokale economie. Het is niet alleen geweldig om te zien dat deze meubels gemaakt zijn van materialen uit de omgeving, onder andere oude stalroosterlatten, maar ook geproduceerd zijn in de buurt. Hierdoor is de ecologische footprint van de meubels extreem laag.”

  “Daar bovenop komt dat het niet alleen duurzame en comfortabele meubels zijn voor de buurt, waar jong en oud kan ontmoeten en rusten, de meubels vertellen ook het verhaal van circulair denken” vertelt duurzaam conceptontwikkelaar en producent van de meubels Eric Spies van AIR3+ (www.air3plus.nl). ”Geweldig dat de gemeente ons de kans heeft gegeven om dit te realiseren. Dit soort projecten is nodig om samen vooruit te komen. Wij willen graag meer impact maken en prettig samenwerken met lokale bedrijven. En dat is hier zeker gelukt.”

  Op elk meubel staat ook informatie over een duurzaamheidsthema dat aansluit bij de wijk. Er wordt daarbij een link gelegd met de wijkgame Doezaam (www.doezaam.nl). Deze wijkgame is door de gemeente aangeboden aan de Renswoudse basisscholen De Borgwal en De Stifthorst en wordt de komende maanden verspreid.

  Wethouder Teunissen: “We weten dat de duurzaamheidsopgave groot is en dat we het samen moeten doen. Door te laten zien dat het kan, dat het leuk is om mee bezig te zijn en dat je zelfs op een circulaire manier geweldige dingen kunt maken, hopen we iedereen te inspireren en aan te zetten zijn of haar steentje bij te dragen. En daarnaast is het natuurlijk gewoon gaaf om met je buurtgenoten samen te kunnen komen op meubels die duurzaam gemaakt zijn van oude stalroosters van boerderijen uit de omgeving!”

    

 • Heuvelruggemeenten sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

  (14-09-2020)

  De gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De betrokken burgemeesters en Marc Janssen van het meldpunt tekenden daarvoor op 10 september 2020 een samenwerkingsovereenkomst. Al deze gemeenten ontvangen vanaf nu van Meld Misdaad Anoniem signalen over criminaliteit en fraude in hun eigen gemeente.

  lees meer
 • Start bouw nieuwe brandweerkazerne Renswoude

  (26-08-2020)

  Afgelopen maand is de omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne onherroepelijk geworden. Dat betekent dat er gebouwd kan worden. De door RoosRos architecten ontworpen brandweerkazerne wordt op dezelfde centrale locatie gebouwd als waar de huidige kazerne staat.

  lees meer
 • Renswoude lanceert duurzame wijkgame

  (19-06-2020)

  'Samen duurzaam doen'
  De gemeente Renswoude beseft dat de verduurzaming van onze gemeente samen moet. Bij duurzaamheid denken we al snel aan energie, maar hieronder valt ook het bewust omgaan met voedsel, kleding, afval, etc. Het is voor iedereen wat anders en hoe maak je dan samen een volgende stap? Binnen de exploitatie van de nieuwbouwwijk Beekweide in Renswoude is duurzaamheid belangrijk. Er zijn bewuste keuzes gemaakt in bijvoorbeeld de toepassing van duurzame straatverharding, LED-verlichting, aandacht voor biodiversiteit, waterberging en -infiltratie en ook worden er 20 nul-op-de- meter woningen gerealiseerd. Vanuit de gemeente is het initiatief genomen om duurzaamheid (nog) dichter bij de inwoners te brengen. Via de scholen wordt er een duurzame wijkgame gelanceerd, gekoppeld aan het fysiek zichtbaar maken in de wijk door het plaatsen van circulaire straatmeubels.

  lees meer
 • Leerlingenvervoer gemeente Renswoude naar Munckhof Taxi BV

  (30-04-2020)

  Vanaf 1 augustus voert Munckhof Taxi BV het leerlingenvervoer uit voor de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel. Het contract loopt voor vijf jaar, ten minste tot einde schooljaar 2024-2025. De optie bestaat om het contract hierna drie keer te verlengen. Het leerlingenvervoer valt daarmee niet langer onder de Valleihopper en een regiecentrale, maar onder de regie van deze vier gemeenten.

  lees meer
 • Belangrijk beslismoment in het project gemeentehuis

  (17-04-2020)

  Aanstaande woensdag 22 april om 19:30 uur is de raadsbehandeling over de voortgang van het project gemeentelijke huisvesting. De ontwerpen van de drie geselecteerde architecten voor de verbouw van het huidige gemeentehuis hebben van 1 t/m 7 april ter inzage gestaan op de gemeentelijke website. Er is goed gehoor gegeven aan de oproep om reacties in te dienen over de verschillende ontwerpen, waarvoor onze dank!

  lees meer
 • Huisvesting gemeente Renswoude

  (15-08-2018)

  Er is de achterliggende jaren veel gesproken over de toekomstige huisvesting van de gemeentelijke dienstverlening. In de raadsvergadering van 29 mei jl is ten aanzien van de toekomst van het gemeentehuis besloten om breder te kijken dan uitsluitend de huidige locatie op Dorpsstraat 4. De raad heeft het college gevraagd voor nog nader te bepalen locaties een analyse uit te voeren.

  lees meer
Archief