HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  WhatsApp uw brandende vragen aan VRU brandweer

WhatsApp uw brandende vragen aan VRU brandweer (06-10-2016)

Dit item is verlopen op 03-02-2017.

Voor al uw brandveiligheidsvragen in en om het huis
Hoe makkelijk is het als u als inwoner van de regio Utrecht uw vraag op ieder moment van de dag vanaf iedere locatie aan VRU brandweer kan stellen?! Dat kan met WhatsApp! VRU brandweer is nu ook bereikbaar voor vragen over brandveiligheid in en om het huis via Whatsapp: 06-12 95 85 99.

Van inloopspreekuur naar WhatsApp

Hiermee komen de inloopspreekuren op de eerste maandagochtend van de maand te vervallen. De inloopspreekuren trekken te weinig bezoekers omdat deze maar een beperkt aantal uren per maand open zijn. Dit weegt niet op tegen de inzet van de vele brandveiligheidsexperts. WhatsApp is laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en 9,5 miljoen Nederlanders zijn gewend ermee te communiceren. Een logische uitbreiding van de dienstverlening.

Brandveiligheid: een taak van ons allemaal

WhatsApp is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen over het voorkomen van brand in en om het huis. Dit kan middels een bericht, maar ook door het versturen van een foto of filmpje om zaken meer te verduidelijken. De vragen worden tijdens kantooruren beantwoord door brandveiligheidsexperts. VRU brandweer doet dit om de brandveiligheid en het brandveiligheidsbewustzijn te vergroten. Want de brandweer kan het niet alleen. Brandveiligheid is ieders verantwoordelijkheid. Ivonne Vliek, programma manager Stimulerende Preventie: “75% van de woningbranden in de regio Utrecht begon in het 2e kwartaal van 2016 bij de schoorsteen, een elektrisch apparaat of in de keuken. Weet u hoe u zo´n brand kunt voorkomen? Mensen kunnen zelf zorgen dat brand wordt voorkomen door bijvoorbeeld elektrische apparatuur goed te onderhouden en overbelasting, vuilophoping en schade aan apparatuur te voorkomen. Wij helpen hen graag door alle vragen hierover te beantwoorden.”

De brandweer VRU gaat in gesprek met u

App uw vragen naar: 06-12 95 85 99. Heeft u geen WhatsApp? Of heeft u een andere vraag aan VRU brandweer? Neem dan met ons contact op via:  088 878 1000 of  voorlichting@vru.nl of kijk op www.vrubrandweer.nl