HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  VoorleesExpress Renswoude zoekt vrijwilligers!

VoorleesExpress Renswoude zoekt vrijwilligers! (01-12-2020)

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. De VoorleesExpress is voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met de (Nederlandse) taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving.

Wat ga je doen?

Twintig weken lang kom je als vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin. Je introduceert het voorleesritueel bij het gezin. Ook ga je aan de slag met taalspelletjes en liedjes zingen. Je geeft de ouders tips om op een speelse manier met de taal en het voorlezen bezig te zijn. Zo stel je de ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren op hun eigen manier en in hun eigen taal.

Mocht het vanwege maatregelen rondom Corona niet meer mogelijk zijn om bij een gezin thuis af te spreken, dan is het een pre als je uit de voeten kunt met digitale middelen.

Training en begeleiding

Naast persoonlijke begeleiding krijg je toegang tot Mijn.VoorleesExpress. Daar kun je kennis opdoen over interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van de ouders bij het voorlezen. Via de VoorleesExpress Vraagbaak kun je advies vragen aan andere vrijwilligers.

Benieuwd? Neem dan contact op via: 06 - 11645224 of voorleesexpress@bibliotheekzout.nl