HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Vakantieproject gemeente en politie

Vakantieproject gemeente en politie (11-07-2016)

Dit item is verlopen op 01-09-2016.

Wanneer u op vakantie gaat neemt het risico op een woninginbraak toe.
Vanaf 15 juli start de gemeente en de politie het Vakantieproject Renswoude. Dit project is een samenwerking tussen gemeente en politie om het inbraakrisico tijdens de vakantie te beperken.


Dit project liep tot 1 september 2016. Waarschijnlijk wordt dit in de zomer van 2017 herhaald.


Als u op vakantie gaat dan kunt u dit digitaal bij de gemeente aanmelden via het ‘vakantieformulier’. Daar vult u uw eigen gegevens, de periode wanneer u afwezig bent en de gegevens van een sleutelhouder in. 

U ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met daarin preventieve tips ter voorkoming van woninginbraak. Wij kunnen u geen garantie geven dat er niets gebeurt, maar proberen samen met u het risico te beperken. Uw gegevens worden doorgegeven aan de politie. Deze gaat nadrukkelijk niet op uw huis passen, maar zal gericht kunnen surveilleren. Zij hebben dan namelijk een overzicht van locaties met een groot aantal onbewoonde huizen. Daarnaast kan de politie bij een eventuele gepleegde inbraak sneller en beter haar taak uitvoeren. Zo kan er bijvoorbeeld al een aangifte worden opgenomen van de sleutelhouder en zodra vakantiegangers thuis zijn, kan er een aanvullende verklaring met goederenbijlage geregistreerd worden. Ook heeft de politie de mogelijkheid om, in overleg, op daarvoor geschikte adressen een MobEye te plaatsen.

De MobEye in huis

De MobEye is een klein mobiel alarmsysteem dat zodra het een beweging signaleert een stil alarm af laat gaan. De MobEye stuurt vervolgens een SMS bericht en/of een telefonische oproep naar de zelf instelbare telefoonnummers om deze te waarschuwen. U kunt behalve uzelf ook het telefoonnummer van bijvoorbeeld uw buurman of buurvrouw instellen, zodat zij worden gealarmeerd op het moment dat het alarm afgaat. Zo kan er direct de politie worden gebeld en zij kunnen op de melding afgaan. De MobEye vergroot de kans om inbrekers op heterdaad te pakken.