HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Uitnodiging: informatieavond over het Bezoekerscentrum Grebbelinie

Uitnodiging: informatieavond over het Bezoekerscentrum Grebbelinie (19-01-2017)

Dit item is verlopen op 01-07-2017.

Met groot genoegen nodigen wij u uit voor een informatieavond over het Bezoekerscentrum Grebbelinie, wat gerealiseerd wordt op het grootste fort van de Grebbelinie gelegen in uw ‘achtertuin’!

Een belangrijke locatie: Vanaf 1786 is het Fort aan de Buursteeg een belangrijke locatie. Het bood ruimte voor soldaten in de oorlog tegen de Fransen tussen 1794 en 1795. Het lag in de frontlijn in de meidagen van 1940; was een Duits steunpunt toen de geallieerden vanuit Ede naderden. Een plek met zo veel geschiedenis moeten we markeren!  Staatsbosbeheer, Waterschap Vallei en Veluwe, Regio FoodValley, gebiedscoöperatie O-gen, gemeenten Renswoude, Veenendaal en Ede en de provincies Utrecht en Gelderland, hebben de handen ineengeslagen om het Bezoekerscentrum Grebbelinie te realiseren op deze markante plaats.

Informatieavond: De bouw van het bezoekerscentrum vordert gestaag, in de omgeving daarvan is de aanleg van het wandelpad en de parkeerplaats zichtbaar. Kom langs op de informatieavond:  

Dinsdag 31 januari 2017 vanaf 19:00 uur in Pannekoekenrestaurant Bijenmarkt te Veenendaal (Nieuweweg-Noord 267A)

Laat u informeren over de laatste stand van zaken en ontwikkelingen over het gebouw, de inrichting, zuidelijk deel van het fort, de parkeerplaats, het wandelpad en de te realiseren tunnel door ProRail.

Tot ziens op 31 januari 2017!

Namens de samenwerkende partijen: