HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (04-09-2019)

Vanaf 2 september 2019 is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) opnieuw geopend. Onder deze regeling krijgt u subsidie voor een maatwerkadvies en voor minimaal twee verschillende isolatiemaatregelen aan uw woning. Als huiseigenaar en bewoner komt dat ongeveer neer op 20 procent subsidie voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer of glas. De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Voorwaarden zijn onder andere dat de maatregelen na 15 augustus 2019 zijn genomen en dat u niet eerder subsidie via de SEEH heeft ontvangen. Ook moeten de maatregelen door een bedrijf worden uitgevoerd.

U kunt de subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemende Nederland (www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh/eigenaar-%C3%A9n-bewoner). Daar vindt u meer informatie over de maatregelen. Per woning krijgt u éénmaal subsidie. Het is dus verstandig goed na te denken over welke maatregelen u wilt treffen. Vaak is het verstandig om te beginnen met een maatwerkadvies. Ook voor dit advies kunt u subsidie ontvangen.

Op de website van RVO vindt u een subsidiecheck (infographics.rvo.nl/seehwoningeigenaar/) en een rekentool. Op de website van MilieuCentraal (www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/financiering-energie-besparen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis/) vindt u meer informatie over de maatregelen en over de combinatie met andere subsidies, bijvoorbeeld de Energiebespaarlening.