HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Start Buurtbemiddeling in Renswoude

Start Buurtbemiddeling in Renswoude (12-09-2016)

Dit item is verlopen op 31-10-2016.

Deze maand start het project Buurtbemiddeling van Veens Welzijn in Renswoude. De gemeente neemt deze dienstverlening op in haar aanbod. 

Buren of wijkbewoners met een conflict of een probleem kunnen dit zelf melden bij de co√∂rdinator Buurtbemiddeling Fred Verhoef (06 237 249 84 / f.verhoef@veens-welzijn.nl) of via Veens (0318 544 131).

Maar liefst 27 procent van de Nederlanders heeft wel eens last van omwonenden en 6 procent van de Nederlanders heeft vaak overlast van de buren. Dat kan gaan om geluidsoverlast, rommel, pesterijen en andere zaken. Op tijd met elkaar in gesprek gaan is de oplossing voor problemen tussen buren. Daardoor wordt escalatie voorkomen en de ervaring leert dat in veel gevallen de burenruzie wordt opgelost dankzij de inzet van buurtbemiddelaars. Onder begeleiding van de buurtbemiddelaars gaan beide partijen met elkaar in gesprek. In het bemiddelingsgesprek krijgen buren begrip voor elkaars situatie en daardoor is een oplossing sneller gevonden. Het onafgebroken gehuil van een baby is ineens een stuk minder storend als je weet dat het kind ziek is en de ouders er alles aan doen om het stil te krijgen.

Niet alle conflicten zijn geschikt voor buurtbemiddeling maar zeker bij beginnende ergernissen en overlast is het landelijke motto van toepassing: Woonoverlast? Buurtbemiddeling eerst!

Meer informatie over het project Buurtbemiddeling is te vinden op www.veens-welzijn.nl of via de landelijke website www.problemenmetjeburen.nl Op deze landelijke website is algemene informatie over de 10 meest voorkomende burenproblemen te vinden en worden tips gegeven.