HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Renswoude sluit aan bij de website verlorenofgevonden.nl

Renswoude sluit aan bij de website verlorenofgevonden.nl (10-07-2018)

Dit item is verlopen op 31-08-2018.

Sinds kort kunt u verloren of gevonden voorwerpen aanmelden via de website verlorenofgevonden.nl. Het grote voordeel is dat de voorwerpen in een landelijk overzicht worden geplaatst. U kunt daar zelf controleren of uw verloren voorwerp is gevonden.

Voorwerp verloren

Op verlorenofgevonden.nl kunt u controleren of het voorwerp al gevonden is. Als dat zo is kunt u laten weten dat u de eigenaar bent. Het contact met de vinder wordt geregeld via de gemeente.

Als het nog niet is gevonden, meldt u het voorwerp aan via de site. U ontvangt een bevestiging die u eventueel ook voor uw verzekering kunt gebruiken.

Gevonden voorwerp

Het melden van een gevonden voorwerp waarvan de eigenaar niet bekend is, is verplicht. Als u een gevonden voorwerp aanmeldt, ontvangt u een bewijs van de melding. U kunt het voorwerp bij de gemeente brengen maar u mag het ook thuis bewaren. U bent dan wel verplicht het te onderhouden.

Als de eigenaar zich binnen een jaar niet meldt, kunt u zelf eigenaar worden. Ook als u het bij de gemeente heeft afgegeven. U kunt bij de melding aangeven of u dit wilt.

Overgang

De gevonden voorwerpen die het afgelopen jaar bij de gemeente zijn gemeld, worden alsnog op de site aangemeld. De verloren voorwerpen niet, deze kunt u beter zelf melden. Wij weten namelijk niet altijd of het voorwerp inmiddels is teruggevonden. Bovendien kunt u gelijk controleren of het misschien als gevonden is aangemeld.