HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Reizen met de Valleihopper duurzamer en efficiënter

Reizen met de Valleihopper duurzamer en efficiënter (26-09-2019)

Dit item is verlopen op 20-10-2019.

Mensen met een Wmo-vervoersindicatie en anderen voor wie gewoon openbaar vervoer geen optie is, kunnen komende jaren gebruik blijven maken van de Valleihopper. Dit regionale vervoer wordt duurzamer en efficiënter geregeld, wat een verbetering is voor inwoners voor Ede, Barneveld, Veenendaal, Wageningen, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen en Nijkerk.

Vanaf 1 januari 2020 plannen de vervoersbedrijven zelf de ritten en sturen zij de chauffeurs aan. Er komt een callcenter dat vragen en reserveringen van reizigers verwerkt. Ook komt er een mogelijkheid om via een webapplicatie een rit te boeken. Alle reizigers ontvangen in december een informatiepakket en een nieuwe pas.

Duurzaamheid

Duurzaam vervoer is de acht gemeenten van Regio Foodvalley erg belangrijk. Vanaf 1 januari 2020 is al het vervoer op groengas of elektrisch. Na twee jaar is nagenoeg het hele wagenpark elektrisch, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan schoon, stil en energiezuinig vervoer.

Gunning

Het vervoer is gegund aan twee vervoerders, te weten Taxicentrale Maasbuurt BV (onderdeel van Munckhof Groep) en Van Driel Vervoersservice BV. Zij verzorgen momenteel ook de ritten voor het Vraagafhankelijk vervoer in onze regio. Personenvervoer Zuid-Nederland BV heeft de uitvoering van het callcenter gegund gekregen.

Op woensdag 25 september zijn de nieuwe contracten ondertekend. De ondertekenaars zijn de heer mr. L.J. Verhulst, voorzitter van Regio Foodvalley, de heer G.M. Poortinga, directeur van Taxicentrale Maasbuurt B.V. (vervoerder) de heer Van Driel, operationeel directeur van Van Driel Vervoerservice en de heer L.G.W.M. Brouwers, directeur van Personenvervoer Zuid-Nederland (callcenter). De contracten hebben een looptijd van 5 jaar met de mogelijkheid deze drie maal met één jaar te verlengen