HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Problemen met uw buren? Buurtbemiddeling helpt

Problemen met uw buren? Buurtbemiddeling helpt (02-06-2021)

Buurtproblemen kunnen het woonplezier enorm verstoren. Soms hebben mensen last van de buren, bijvoorbeeld door harde muziek, blaffende honden of door rotzooi. Probeer eerst met elkaar te praten. Als samen praten niet lukt of een gesprek niets oplost, kan buurtbemiddeling uitkomst bieden.

Wij zijn u graag van dienst. Het doel van buurtbemiddeling is het contact herstellen met uw buren, zodat wonen weer prettig is. Goed opgeleide buurtbemiddelaars helpen u en uw buren om samen te praten over oplossingen.

Hoe doen we dat?

U meldt uw overlast aan buurtbemiddeling. De buurtbemiddelaars maken vervolgens een afspraak om bij u thuis langs te komen en nemen de tijd om naar uw verhaal te luisteren. Daarna gaan zij naar uw buren, want zij horen ook graag hun kant van het verhaal. Als de buren met u in gesprek willen, dan gaan wij een bemiddelingsgesprek regelen. Dit gezamenlijke gesprek vindt plaats in een buurthuis of op een andere neutrale locatie.

Met onze hulp kunt u samen dingen uitpraten en goede afspraken maken.
De bemiddelaars helpen met dit gesprek. Zij zijn neutraal, onpartijdig en hebben een geheimhoudingsplicht.

Een paar weken na het bemiddelingsgesprek bellen wij beide buren op om te horen of de gemaakte afspraken goed zijn verlopen. Als dit niet goed is gegaan, dan kijken we wat er nog mogelijk is zodat u beiden fijn kunt wonen. Buurtbemiddeling is kosteloos.

Voor meer informatie of het aanmelden van een overlastsituatie, kunt u contact opnemen via buurtbemiddeling@veens-welzijn.nl of 0318-791 050.