HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  P. (Petra) Doornenbal-van der Vlist (CDA) voorgedragen als burgemeester van Renswoude

P. (Petra) Doornenbal-van der Vlist (CDA) voorgedragen als burgemeester van Renswoude (30-06-2016)

Dit item is verlopen op 30-08-2016.

Mevrouw P. (Petra) Doornenbal-van der Vlist wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Renswoude. De gemeenteraad heeft dat vanavond besloten. De raad volgt hiermee het voorstel van de vertrouwenscommissie. Mevrouw Doornenbal volgt daarmee mevrouw A.E.H. van der Kolk op, die vanaf maart 2014 als waarnemend burgemeester fungeert door de ziekte van voormalig burgemeester Dekker.

Mevrouw Doornenbal (10 november 1971) woont in Lopik. Zij is gehuwd en moeder van twee zoons. Zij is lid van het CDA. Mevrouw Doornenbal is van 2003 tot en met 2015 lid van Provinciale Staten van Utrecht geweest namens het CDA . Vanaf 2007 was zij fractievoorzitter. Van 2012 tot en met 2015 was zij voorzitter van de Statencommissie Bestuur, Europa en Middelen en tweede plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten. Daarnaast werkt zij vanaf 2005 in het grondverzet- en kraanverhuurbedrijf van haar echtgenoot in Benschop.

Na haar Statenlidmaatschap heeft mevrouw Doornenbal gefungeerd als mediator in conflicten tussen burgers en overheid en tussen overheden onderling. Daarnaast is zij voorzitter van de Faunabeheereenheid Provincie Utrecht, voorzitter van de Raad van toezicht van de Stichting Landschap Erfgoed Utrecht en voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein gemeente Lopik.

Verbindend bestuurder, representatief en sociaal

De gemeenteraad van Renswoude omschrijft mevrouw Doornenbal als iemand met ruime bestuurlijke ervaring. Zij is representatief en sociaal vaardig en heeft een verfrissende blik op een kleine gemeenschap als Renswoude.

Vervolgprocedure

Met deze voordracht van mevrouw Doornenbal door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van de gemeente Renswoude nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna benoeming bij Koninklijk Besluit volgt.

Het streven is om beëdiging door de Commissaris van de Koning en de installatie door de gemeenteraad te laten plaatsvinden op 27 september 2016 in een extra raadsvergadering om 15.00 uur in ‘t Podium te Renswoude.