HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Overeenkomst voor de bouw van 45 sociale huurwoningen aan de Taets van Amerongenweg getekend

Overeenkomst voor de bouw van 45 sociale huurwoningen aan de Taets van Amerongenweg getekend (06-12-2018)

Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Woensdag 28 november jl. hebben projectwethouder Van ’t Foort en directeur Van den Brink van Bouwbedrijf Kreeft de overeenkomst ondertekend voor de bouw van 45 sociale huurwoningen aan de Taets van Amerongenweg. Het worden de eerste woningen in Renswoude die zeer energie zuinig als 'Nul op de Meter' worden gebouwd. De zonnepanelen leveren niet alleen energie op voor de installaties in de woning, maar ook voor het persoonlijk verbruik voor televisie, keukenapparatuur, computer e.d..

Het project bestaat uit 22 eengezinswoningen, 17 seniorenwoning en 6 beneden- bovenwoningen. Naast de 45 huurwoningen worden er gelijktijdig 18 koopwoningen gerealiseerd. De bouw van de woningen is inmiddels gestart en naar verwachting worden de woningen rond de bouwvakvakantie opgeleverd.

Voordat de bouw van de 63 woningen kon beginnen zijn de oude 23 woningen die er stonden sinds het begin van de vijftiger jaren gesloopt. De voormalige bewoners hebben deels een andere woning binnen Renswoude gevonden en een klein deel 6 à 8 voormalige bewoners verblijven tijdelijk in wisselwoningen en keren terug als de nieuwe woningen gereed zijn.