HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Oude dekbedden geen afval door samenwerking!

Oude dekbedden geen afval door samenwerking! (07-04-2021)

Het voorjaar is weer van start gegaan. Voor Restore is dit vaak de periode waarop veel oude dekbedden ingezameld worden. Omdat er afgelopen jaar veel volume aan dekbedden binnenkwam, en dit als afval afgevoerd moest worden heeft Restore samen met leerlingen van Het Streek Lyceum in Ede onderzoek gedaan naar alternatieven. Er zijn mooie oplossingen bedacht. In april gaat Restore een van deze oplossingen in de praktijk brengen. Een testperiode dus. En hierbij heeft Restore uw hulp nodig. 

Tot 30 april roept Restore alle inwoners op hun dekbedden in te leveren in de textielcontainers van Restore. Restore zorgt ervoor dat deze containers vaker geleegd worden, zodat de containers niet vol raken. Dekbedden zijn relatief licht qua gewicht, maar hebben veel volume. Met de ingezamelde dekbedden gaat Restore in samenwerking met een partij ervoor zorgen dat deze optimaal gerecycled gaan worden.

Met de inlevering van uw oude dekbed zorgen we er samen voor dat deze gerecycled kan worden. Soms wordt de synthetische vulling gebruikt voor slaapzakken of wordt er na vervezeling een ondervloer voor vloerdekking van gemaakt. Dus draag uw steentje bij, en lever uw dekbed voor 30 april in bij een Restore textielcontainer bij u in de buurt.

Waar staan de textielcontainers?

  • Kastanjelaan (t.h.v. nummer 2);
  • Vendelier (t.h.v. de parkeerplaats);
  • Kerkstraat/Taets van Amerongenweg (t.h.v. de parkeerplaats).