HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Open middag vaccineren bij GGD regio Utrecht in Veenendaal

Open middag vaccineren bij GGD regio Utrecht in Veenendaal (16-04-2019)

Dit item is verlopen op 25-04-2019.

Voor alle vragen over vaccineren voor inwoners van Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Amerongen.
Woensdagmiddag 24 april a.s. vindt er op de GGD-locatie aan de Verlaat 20E in Veenendaal een open vaccinatiemiddag plaats. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen zowel ouders als jongeren zonder afspraak terecht voor al hun vragen over de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Deze open middag organiseert GGD regio Utrecht in het kader van de European Immunisation week, waarin het belang van vaccineren extra onder de aandacht wordt gebracht. Inwoners van Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Amerongen zijn van harte welkom op deze open middag.

Tijdens deze middag kunnen ouders en jongeren zonder afspraak langskomen voor een gesprek over vaccinaties met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht. De jeugdverpleegkundige en jeugdarts kunnen vragen beantwoorden, uitleg geven en luisteren naar overwegingen van ouders en jongeren. Daarnaast kunnen jongeren tot 18 jaar deze middag ook terecht voor de gratis vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Het gaat om jongeren die om wat voor reden dan ook de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma niet hebben gehad, maar ook om meisjes tot 18 jaar die de HPV-vaccinatie niet hebben gehaald. De HPV-vaccinatie biedt bescherming tegen baarmoederhalskanker.

Het belang van vaccineren

De vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma beschermen kinderen tegen ernstige ziekten. Sinds de komst van vaccinaties zijn in Nederland al duizenden levens gered en is er veel leed voorkomen. “De ziekten waartegen de vaccins beschermen zien we bijna niet meer dankzij de vaccinaties. Maar vaccineren blijft nodig zodat de ziekten niet terugkeren. Als veel kinderen gevaccineerd zijn, komen uitbraken van ernstige infectieziekten vrijwel niet voor. Hierdoor zijn ook kinderen beschermd die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden, zoals pasgeboren baby’s en kwetsbare inwoners. Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen”, aldus Dorothy Lie (stafarts Jeugdgezondheidszorg bij GGD regio Utrecht).

GGD-chat

Kunnen ouders en jongeren niet op 24 april de open middag in Veenendaal bezoeken? Op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur kunnen zij chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht via www.ggdru.nl/chatten. Ze kunnen via de chat vragen stellen over o.a. vaccineren, opgroeien en gezondheid.
Voor meer informatie: www.ggdru.nl en www.rijksvaccinatieprogramma.nl